Σε καθεστώς προστασίας ο Κώστας Βαξεβάνης μετά την καταγγελία περί συμβολαίου θανάτου

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο Κώστας Βαξεβάνης για την υπόθεση Novartis

Ο ίδιος τόνισε πως η δίωξή του «είναι πολιτική και ανοίγει μια επικίνδυνη μανιέρα»

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους, με τη σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου και της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ελένης Μετσοβίτου αφέθηκε μετά το πέρας της πολυήμερης απολογίας του για την υπόθεση Novartis -που διήρκησε έναν μήνα- ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento Kώστας Βαξεβάνης.

Σύμφωνα με το documentonews.gr, στη χθεσινή του απολογία, έκανε λόγο για «δίωξη πολιτική η οποία ανοίγει μια επικίνδυνη μανιέρα που κάνει κακό στο κράτος δικαίου και την ίδια τη Δημοκρατία, που κάθε φορά δικαστές και δημοσιογράφοι θα κατηγορούνται για τη δουλειά τους και όλο αυτό θα βαφτίζεται Δικαιοσύνη», προσθέτωντας μάλιστα πως στόχος της όλης προσπάθειας είναι να διωχθεί η ερευνητική δημοσιογραφία, η οποία αποτελεί πυλώνα της Δημοκρατίας και εγγύηση του κράτους δικαίου.

«Μετά το πέρας της απολογίας του προέκυψε μία έντονη αντιπαράθεση του Κ. Βαξεβάνη και των συνηγόρων του Γιάννη Μαντζουράνη και Βασίλη Καπερνάρου με την ανακρίτρια, όταν ζητήθηκε βάσει του κώδικα ποινικής δικονομίας να λάβει αντίγραφο της απολογίας του.

Κάτι που είναι νομικά προβλεπόμενο και εφαρμόζεται τακτικά. Οι συνήγοροι μάλιστα του κ. Βαξεβάνη είπαν στην ανακρίτρια ότι δεν είναι δυνατόν την απολογία να την έχουν οι κατήγοροι και όχι ο κατηγορούμενος. Παρόλα αυτά η απολογία δεν δόθηκε και ως αποτέλεσμα ο Κ. Βαξεβάνης και οι συνήγοροι του αρνήθηκαν να την υπογράψουν», αναφέρει χαρακτηριστικά το documentonews.gr.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.