Έκπληξη με την Κύπρο: Μετά από χρόνια αυτή η χώρα κερδίζει το 12άρι της Ελλάδας στη Eurovision

Έκπληξη με την Κύπρο: Μετά από χρόνια αυτή η χώρα κερδίζει το 12άρι της Ελλάδας στη Eurovision

Τι αναμένεται να γίνει στις άλλες χώρες.

Οι ημέρες για τους δύο ημιτελικούς της φετινής Eurovision που θα διεξαχθεί στο Τορίνο της Ιταλίας, πλησιάζουν με τον διαγωνισμό τραγουδιού να παίρνει ακόμα μία χρονιά πολιτικές διαστάσεις, ξεφεύγοντας από τα στενά όριο της μουσικής, ύστερα από τον επίσημο αποκλεισμό της Ρωσίας από τον διαγωνισμό, μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.

Η ΕBU ανακοίνωσε ότι η Ρωσία δε θα συμμετέχει φέτος στον διαγωνισμό αλλά η Ουκρανία θα στείλει κανονικά αποστολή διεκδικώντας την πρώτη θέση. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο Pala Alpitour, και οι δύο ημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 10 και 12 Μαΐου και τον μεγάλο τελικό στις 14 Μαΐου 2022.

Σύμφωνα με όλα τα στοιχηματικά σάιτ, μεγάλο φαβορί του φετινού διαγωνισμού είναι η Ουκρανία, όχι μόνο για μουσικούς λόγους καθώς αναμένεται να υπάρξει μεγάλο κύμα υποστήριξης τόσο από τη ψηφοφορία των τηλεθεατών του διαγωνισμού όσο και από τις επιτροπές, οι οποίες καθορίζουν κατά μεγάλο ποσοστό πια τον νικητή. Η Ουκρανία θα εκπροσωπηθεί από τους Kalush Orchestra και το τραγούδι Stefania.

Το ίδιο πρόκειται να γίνει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και στη βαθμολογία που θα δώσει η Ελλάδα (από κοινό και επιτροπή) κάνοντας την έκπληξη μετά από καιρό να μην έχει την Κύπρο στην πρώτη θέση.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.