Υπόθεση βιασμού Γεωργίας Μπίκα: Στη δημοσιότητα το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας (Vid)

Υπόθεση βιασμού Γεωργίας Μπίκα: Στη δημοσιότητα το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας (Vid)

Την απαλλαγή του 27χρονου κατηγορούμενου προτείνει η εισαγγελέας.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του βιασμού που κατήγγειλε η 24χρονη Γεωργία Μπίκα. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η νεαρή κοπέλα, το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, μετά την αλλαγή του χρόνου έπεσε θύμα βιασμού σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Κυριακή Κλιάμπα εισηγήθηκε την απαλλαγή του 27χρονου κατηγορούμενου για την υπόθεση. Η εισαγγελική λειτουργός κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η καταγγελία της 24χρονης υπήρξε ψευδής και κατά συνέπεια δεν θεμελιώνεται το αδίκημα της τέλεσης «γενετήσιων πράξεων χωρίς τη συναίνεση της παθούσας», η οποία αποδίδεται στον 27χρονο.

Στην πρόταση της, η δικαστική λειτουργός απορρίπτει τους ισχυρισμούς της Γεωργίας Μπίκα. Υποστηρίζει μάλιστα ότι προχώρησε στην καταγγελία για τους δικούς της προσωπικούς λόγους.

Παράλληλα, δέχτηκε τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι όλα όσα συνέβησαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου υπήρξαν προϊόν συναίνεσης.

Στην πρότασή της για απαλλαγή η εισαγγελέας επικαλείται το σύνολο των αποδεικτικών μέσων, μαρτυρικών καταθέσεων, αλλά και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που διενεργήθηκαν σε δείγματα ούρων της καταγγέλλουσας και τα οποία φαίνεται να ήταν αρνητικά σε ναρκωτικές ουσίες, ενώ και η ποσότητα αλκοόλης που ανιχνεύθηκε φέρεται να ήταν ελάχιστη (εξετάστηκαν εργαστηριακά στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και σε εξειδικευμένο εργαστήριο του Πανεπιστημίου της Βέρνης).

Μετά την υποβολή της εισαγγελικής πρότασης, τον τελευταίο λόγο για την πορεία της υπόθεσης θα έχει το Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο θα αποφανθεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα με την έκδοση βουλεύματος. Εάν οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης κάνουν δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως, ο 27χρονος δεν θα παραπεμφθεί σε δίκη, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα καθίσει στο εδώλιο, αντιμέτωπος με κακουργηματική πράξη.

Ο 27χρονος μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.