Μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ: Η τελευταία δημοσκόπηση δεν έδειξε αυτό που περιμέναμε...

Μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ: Η τελευταία δημοσκόπηση δεν έδειξε αυτό που περιμέναμε…

Πολλές οι εκπλήξεις, αν μη τι άλλο.

Το ταξίδι του πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η ομιλία του στο Κογκρέσο σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως, με τους μεν υποστηρικτές του να βρίσκουν μόνο θετικά από την επίσκεψή του εκεί, τους δε «πολέμιούς» του να τονίζουν πως όλα πήγαν λάθος- κλασικά και εικονογραφημένα πράγματα, δηλαδή, στην μιντιακή Ελλάδα της εποχής μας.

Φυσικά, η αλήθεια (όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές δηλαδή, πλην χτυπητών εξαιρέσεων) βρίσκεται κάπου στη μέση: δεν σαρώσαμε, δεν… καταβαραθρωθήκαμε.

Στα εντός των τειχών, το ζητούμενο ήταν τι θα έδειχνε η πρώτη δημοσκόπηση μετά από αυτή την σημαντικότατη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ. Πώς θα είχε εκλάβει το κοινό την παρουσία του πρωθυπουργού εκεί; Θα είχε αντιμετωπιστεί με θετικό ή αρνητικό μάτι;

Απ’ ό,τι φαίνεται ο αντίκτυπος ήταν θετικός για την Νέα Δημοκρατία, καθώς κέρδισε πόντους: σε δημοσκόπηση της Metron Analysis για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega που έγινε μεταξύ 17 και 23 Μαΐου το κυβερνών κόμμα λαμβάνει ποσοστό 28,5%, ανεβαίνοντας 1,5 μονάδα σε σχέση με τη μέτρηση του Απριλίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει επίσης άνοδο μισής μονάδας (20,3% έναντι 19,8% του Απριλίου), κάτι που σημαίνει πως η διαφορά των δύο κομμάτων  πήγε στις 8,2 μονάδες, από τις 7,2 που ήταν τον περασμένο μήνα.

Τρίτο κόμμα (μα με αξιοσημείωτη πτώση) έρχεται το ΠΑΣΟΚ, το οποίο παίρνει ποσοστό 11,8% από 14,4% τον Απρίλιο, δηλαδή 2,6 μονάδες χαμηλότερα.

Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 4,1% και το ΜέΡΑ25 του κ. Βαρουφάκη με 2,9% (οριακά εκτός Βουλής, δηλαδή)

Στο 1% καταγράφεται το κόμμα Εθνική Δημιουργία των Τζήμερου, Κρανιδιώτη, Μπογδάνου ενώ 2,2% παίρνει το κόμμα «Έλληνες για την Πατρίδα» του Ηλία Κασιδιάρη, που δείχνει πως έχει μια δυναμική ακόμα και για να φτάσει το 3%- κάτι που, αν γίνει (φευ), θα σημάνει την επιστροφή της «σκληρής» Χρυσής Αυγής εντός του κοινοβουλίου.

Μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ: Η τελευταία δημοσκόπηση δεν έδειξε αυτό που περιμέναμε...

Είναι αξιοσημείωτο, λοιπόν, πως παρά το γεγονός πως τα πάντα έδειχναν περαιτέρω μείωση της διαφοράς μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, η συγκεκριμένη δημοσκόπηση δείχνει πως η αξιωματική αντιπολίτευση χάνει έδαφος. Στην Κουμουνδούρου, βέβαια, συνεχίζουν να ισχυρίζονται πως η πραγματική διαφορά είναι κάτω από 5 μονάδες και πλησιάζει ακόμα περισσότερο προς το μηδέν- εξ ου και η εκπεφρασμένη επιθυμία του Αλέξη Τσίπρα να πάει άμεσα σε εκλογές.

Μένει να φανεί, στις κάλπες και όχι στις μετρήσεις, ποια είναι η αλήθεια…

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.