Καμπάνια στα ΜΜΕ αξίας 11 εκατ. ευρώ ρίχνει η κυβέρνηση για την πανδημία

Κορωνοϊός: Η μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας το επόμενο τρίμηνο

Θα την εκμεταλλευτεί;

Ναι ο κορωνοϊός είναι μια δοκιμασία για όλες τις χώρες του κόσμου. Ναι, το χτύπημα του στην κοινωνία και στην οικονομία είναι ισχυρό και πολλές φορές δυσβάσταχτο.

Μέσα στη μαυρίλα της πανδημίας όμως η χώρα μας μπορεί να δει μια αχτίδα αισιοδοξίας. Ένα παράθυρο ελπίδας για το μέλλον που πρέπει να το ανοίξει για να βγει στο φως. Τι εννοούμε;

Το επόμενο τρίμηνο θα είναι καθοριστικό. Αν επαληθευτούν οι προβλέψεις των επιστημόνων και η ζέστη αναχαιτίσει τον ιό, τότε η Ελλάδα θα έχει μπροστά της 3 μήνες για να προετοιμαστεί για το δεύτερο κύμα της πανδημίας το οποίο αναμένεται να χτυπήσει τέλη Σεπτέμβρη.

Η συγκεκριμένη περίοδος μάλιστα θα είναι πιο δύσκολη από τη σημερινή καθώς θα συνδυαστεί με την έξαρση της εποχικής γρίπης και όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς θα είναι μια δύσκολη δοκιμασία για το σύστημα υγείας της χώρας.

Υπάρχει όμως και άλλη μια σημαντική παράμετρος. Η οικονομία. Τώρα δεν έχουμε καμιά δικαιολογία, αφού πλέον ξέρουμε. Δεν υπάρχει ο αιφνιδιασμός της πρώτης φοράς. Ξέρουμε τι έρχεται και δεν έχουμε την πολυτέλεια να μην είμαστε προετοιμασμένοι.

Ναι, αν η καραντίνα επιστρέψει από Σεπτέμβρη η οικονομία μας θα δεχτεί ένα νέο, ισχυρό χτύπημα, αλλά στο χέρι μας είναι να μην παραλύσει. Γι’ αυτό επιβάλλεται η άμεση μετάβαση στην ψηφιακή εποχή όπου τα πάντα θα γίνονται ηλεκτρονικά και ανέπαφα. Οι επιχειρήσεις πρέπει να ενισχύσουν ή να δημιουργήσουν ηλεκτρονικά καταστήματα, η εξ αποστάσεως εργασία θα πρέπει να οργανωθεί και να αξιοποιηθεί κάθε ευκαιρία που δίνει η ψηφιακή οδός. Ασφαλώς και η διδασκαλία από το σπίτι πρέπει να μπει σε πρώτο πλάνο, καθώς το κλείσιμο των σχολείων θεωρείται δεδομένο.

Το 90% των κλάδων και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα μπορούν να λειτουργήσουν ηλεκτρονικά. Αν το κάνουν, αν επενδύσουν αυτό το τρίμηνο και αν ασφαλώς λάβουν την απαραίτητη βοήθεια και τα αναγκαία κίνητρα απ’ το κράτος, τότε η δεύτερη φάση της καραντίνας θα μας βρεις όλους έτοιμους και προετοιμασμένους.

Με ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας δυνατό και με μια οικονομία που θα λειτουργεί στο 60% ηλεκτρονικά, η Ελλάδα θα μπορεί να περάσει και αυτή τη δοκιμασία με τις μικρότερες δυνατές απώλειες…

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.