Άρση των μέτρων: Το γερμανικό σχέδιο που θέλει να ακολουθήσει η Ελλάδα

Άρση των μέτρων: Το γερμανικό σχέδιο που θέλει να ακολουθήσει η Ελλάδα

Οδηγός για την έξοδο.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας γνωρίζει καλύτερα απ’ τον καθένα ότι η καραντίνα και το lockdown δεν είναι το δύσκολο κομμάτι. Ναι, οι πολίτες μπορεί να δείχνουν σημάδια κόπωσης και να ασφυκτιούν στα σπίτια τους, αλλά οι εικόνες της Ιταλίας και της Ισπανίας μπορούν να τους πείσουν ότι πρέπει να συνεχίσουν να την προσπάθεια.

Το μεγάλο αγκάθι είναι ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η άρση των μέτρων απαγόρευσης. Η επανεκκίνηση της οικονομίας, η οποία μετά τον Ιούνιο δεν θα αντέξει άλλο, πρέπει να γίνει με τον ασφαλέστερο τρόπο, ώστε να μη χύσουμε την καρδάρα με το γάλα.

Επανεκκίνηση σημαίνει ότι ο κόσμος θα επιστρέψει στις δουλειές του, άρα οι επαφές θα πυκνώσουν και ο κίνδυνος διασποράς του ιού θα είναι ιδιαίτερα μεγάλος.

Γι’ αυτό η ελληνική πλευρά θέλει να μην ρισκάρει καθόλου και να επιλέξει ένα δοκιμασμένο μοντέλο. Η επιλογή των επιστημόνων και του πρωθυπουργού είναι να ακολουθηθεί το γερμανικό μοντέλο. Τι προβλέπει το συγκεκριμένο σχέδιο επιστροφής στην κανονικότητα;

Το σταδιακό άνοιγμα των καταστημάτων, υπό αυστηρές προϋποθέσεις, σε συνδυασμό με έναν καταιγισμό από τεστ ώστε να βρίσκονται άμεσα και να απομονώνονται όσοι μολύνονται από τον κορωνοϊό. Και φυσικά την χρήση μασκών σε κλειστούς χώρους όπως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Για τα σχολεία ακόμα δεν έχει παρθεί κάποια οριστική απόφαση, όμως με τα μέχρι στιγμής δεδομένα μοιάζει πολύ δύσκολο να ανοίξουν ξανά πριν τις πανελλήνιες.

Η ελληνική πλευρά πιστεύει ότι το σχέδιο θα πάει κατ’ ευχήν και με τη βοήθεια και του καιρού που θα αναχαιτίσει τον ιό, η άρση των μέτρων θα γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χωρίς να ρισκάρουμε μια πιθανή έξαρση της διασποράς τους ιού.

Μένει να φανεί στην πράξη, αν το γερμανικό μοντέλο θα λειτουργήσει όπως επιθυμούν ο Σωτήρης Τσιόδρας και η ομάδα του…

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.