«Μηνιάτικo 30.000€ - 60.000€ από εκβιασμούς»: Μαρτυρίες που «καίνε» τον Γιώργο Τράγκα (Vid)

«Μηνιάτικo 30.000€ – 60.000€ από εκβιασμούς»: Μαρτυρίες που «καίνε» τον Γιώργο Τράγκα (Vid)

Δεκάδες οι καταγγελίες προς τις Αρχές όσο ήταν εν ζωή.

Ένα ολόκληρο κύκλωμα διασφάλισης μεγάλων οικονομικών πόρων προς ιδία χρήση φέρεται να είχε στήσει ο Γιώργος Τράγκας όσο ήταν εν ζωή, σύμφωνα με όσα βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας. Και μπορεί τώρα να βλέπουν το φως κάποια στοιχεία, αλλά δεν εμφανίστηκαν μετά θάνατον. Υπήρχαν πολύ καιρό πριν, όσο ήταν στη ζωή, όμως δε μπορούσαν να προχωρήσουν γιατί αυτό το κύκλωμα που διαφαίνεται από τα στοιχεία, φρόντιζε να σβήνει τα στοιχεία.

Είναι χαρακτηριστικό πως κρατικοί λειτουργοί μεταφέρουν σε ρεπορτάζ του ALPHA ότι υπήρξαν δεκάδες καταγγελίες από ιδιώτες, επιχειρηματίες, εφοπλιστές κτλ., σχετικά με έμμεσους ή άμεσους εκβιασμούς από τον Γιώργο Τράγκα, οι οποίοι όμως δε μπορούσαν να διερευνηθούν.

Συνήθως, αυτοί οι εκβιασμοί είχαν τη μορφή προειδοποιητικών δημοσιευμάτων στην εφημερίδα του δημοσιογράφου-εκδότη, όπου δεν αναφερόταν κάποιο όνομα, αλλά χρησιμοποιείτο ως ένα δείγμα, ώστε να πειστεί ο εκάστοτε στο να δώσει ένα ποσό στον δημοσιογράφο. Τις περισσότερες φορές αυτά τα ποσά μεταφέρονταν με καθαρό τρόπο, δηλαδή σαν χορηγία ή διαφήμιση στις επιχειρήσεις του. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ήταν προϊόντα εκβιασμών, με τα ποσά να ξεκινούν από τα 30 χιλιάρικα και να φτάνουν ως τα 60.000 ευρώ.

Παράλληλα, έχουν εντοπιστεί και περιπτώσεις όπου ελεγκτές των οικονομικών στοιχείων του αποθανόντος, είχαν μετακινηθεί σε πόστο, ώστε να φύγει η υπόθεση από πάνω τους.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.