Τίτλοι τέλους για επιτυχημένη εκπομπή του ALPHA

Mega deal εκατομμυρίων για τον Τζίγγερ…

O νέος «παίκτης» στα media.

Η είδηση της πώλησης μεγάλου ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου του ΑLPHA, από τον όμιλο του Γιάννη Βαρδινογιάννη σε ξένη μιντιακή εταιρεία, ήταν κάτι που συζητιόταν καιρό στον χώρο των ΜΜΕ, αφού όλοι γνώριζαν ότι με παρόμοιο τρόπο είχε διαχειριστεί τη συμφωνία Star – ΑLPHA ο ισχυρός άντρας των δύο καναλιών.

Η Primos Media, θυγατρική επενδυτικής εταιρείας με έδρα το Λουξεμβούργο, θα καταβάλει στον Γιάννη Βαρδινογιάννη το ποσό των 41.5 εκατομμυρίων ευρώ για να πάρει το 50% του μιντιακού ομίλου του ALPHA, με τον Τζίγγερ να διατηρεί τον πλήρη έλεγχο του ομίλου.

Η ανακοίνωση της συμφωνίας για τον νέο «παίκτη» στον χώρο των ΜΜΕ αναφέρει:

«Η ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (Ελλάς) Διυλιστήρια Κορίνθου Α.Ε. ανακοινώνει ότι η κατά 100% Θυγατρική της κυπριακής εταιρείας Mediamax Holdings Limited σύναψε με την εταιρεία Primos Media S.a.r.l. (έδρα Λουξεμβούργο -θυγατρική επενδυτικής εταιρείας) ιδιωτικό συμφωνητικό με ημερομηνία 29 Ιουνίου 2022. Με το εν λόγω ιδιωτικό συμφωνητικό συμφωνήθηκε η πώληση και μεταβίβαση από τη Mediamax Holdings Limited στην Primos Media 5.a.r.l.: *3.955.780 μετοχών ή ποσοστού 50% του μετοχικού κεφαλαίου της κυπριακής εταιρείας Nevine Holdings Limited , ιδιοκτήτριας ποσοστού 50.00001% της ALPHA Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε.

Μετά την εν λόγω μεταβίβαση η συμμετοχή εκάστης εκ των Mediamax Nοldings Lίmίted και Primos Media 5.a.r.l. στο μετοχικό κεφάλαιο της Nevine Holdings Limited διαμορφώνεται σε 50%. ‘8.571.382 μετοχών ή ποσοστού 100% τηςκυπριακής εταιρείας Martikorio Limited, ιδιοκτήτριας ποσοστού 24,99999% της Alpha Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε.

Το συνολικό τίμημα των ανωτέρω συναλλαγών συμφωνήθηκε σε Ευρώ 41.497.425. Το τίμημα των Ευρώ 41.497.425 καταβλήθηκε ολοσχερώς στη Mediamax Holdings Limited και η ως άνω πώληση και μεταβίβαση των μετοχών της Nevine Holdings Limited και της Martikorio Limited ολοκληρώθηκε.

Κατόπιν των παραπάνω, η άμεση και έμμεση συμμετοχή εκάστης εκ των Mediamax Holdings Limited και Primos Media 5.α.r.(. στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε. διαμορφώνεται σε 50%». 

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.