Καθηγητής Γουργουλιάνης: Αυτός είναι ο λόγος που ορισμένοι δεν πρόκειται να κολλήσουν ποτέ κορωνοϊό

Έδωσε ημερομηνία ο Μαγιορκίνης: Tότε θα κορυφωθούν τα κρούσματα και θα αυξηθούν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία

Βαδίζουμε προς αποκλιμάκωση αλλά ακόμα τίποτα δεν τελείωσε καθώς θα υπάρξει νέα έξαρση.

Στο «Καλοκαίρι Μαζί» του ΑΝΤ1 μίλησε το πρωινό της Πέμπτης ο καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος φάνηκε αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας, υποστηρίζοντας πως «λογικά θα μπούμε στην αποκλιμάκωση από την επόμενη εβδομάδα και αυτό θα ολοκληρωθεί στο τέλος του καλοκαιριού».

Αυτό, όμως, δεν θα πρέπει να μας κάνει να επαναπαυτούμε, καθώς λίγο αργότερα αναμένεται εκ νέου έξαρση κρουσμάτων, με αποτέλεσμα να βρεθούμε σε κομβικό χρονικό σημείο για την εξέλιξη της πανδημίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ανησυχητική έξαρση κρουσμάτων αναμένεται στα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου, την περίοδο δηλαδή που οι πολίτες θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν ξανά κλειστούς χώρους και τα παιδιά θα έχουν επιστρέψει στα σχολεία. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι την ίδια περίοδο θα αυξηθούν σημαντικά και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Απαραίτητη η χρήση μάσκας

«Αν κάποιος είναι 20 ετών και θέλει να πάει σε μπαρ για ποτό, δεν θα του πω να μην πάει. Αυτό που συστήνω εγώ είναι να έχει μια μάσκα μαζί του, να την φορέσει όταν θα πάει στην τουαλέτα, που θα έχει συνωστισμό ή να φοράμε μάσκα όταν μπούμε στο καράβι ή στα μέσα μαζικής μεταφοράς», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.