«Μάλλον σκότωσαν χιλιάδες ανθρώπους»: Ήρθε η «δικαίωση» για τo εμβόλιο της AstraZeneca

«Βόμβα» μεγατόνων από την AstraZeneca | Σταματά την παραγωγή εμβολίων κατά του COVID-19;

Όσα δήλωσε ο CEO της AstraZeneca.

«Βόμβα» μεγατόνων έριξε ο CEO της AstraZeneca, Πασκάλ Σοριό, στην αρχή του φινάλε της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως αποκάλυψε, είναι πιθανό η AstraZeneca -η οποία σημειώνεται πως δεν έχει πάρει ακόμα έγκριση στις ΗΠΑ για το συγκεκριμένο εμβόλιο- να αποχωρήσει από την παραγωγή εμβολίων κατά του COVID-19, με τον ίδιο να υποστηρίζει πως ένας από τους κύριους λόγους που συμβαίνει αυτό είναι το γεγονός πως πλέον προσανατολίζεται σε εξαγορές μικρών και μεσαίων φαρμακευτικών εταιρειών με ειδίκευση στην ογκολογία και στις καρδιαγγειακές θεραπείες.

«Μάλλον σκότωσαν χιλιάδες ανθρώπους»: Ήρθε η «δικαίωση» για τo εμβόλιο της AstraZeneca

«Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος ότι η εταιρεία θα παραμείνει στον κλάδο των εμβολίων κατά του COVID», είπε χαρακτηριστικά, ωστόσο οι λόγοι είναι πολλοί περισσότεροι από αυτός που παρουσίασε.

Ένας από τους βασικότερους, είναι οι αναφορές για παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό με το προϊόν της AstraZeneca, λόγω των οποίων προτιμήθηκαν τα εμβόλια mRNA της Pfizer και της Moderna.

Οι καθυστερήσεις στην παραγωγή του αλλά και η σχετικά μικρή διάρκεια ανοσοποίησης που εξασφαλίζει το συγκεκριμένο εμβόλιο, είναι στοιχεία που κι αυτά αποτέλεσαν «αγκάθια» για το εμβόλιο της AstraZeneca, το οποίο τρία χρόνια μετά την πρώτη εμφάνιση της πανδημίας του κορωνοϊού, παρουσιάζει πτωτική τάση στα επίπεδα χρήσης του ανά τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.