Τσουνάμι κρουσμάτων: Το μέτρο για τους ανεμβολίαστους που επιστρέφει μετά την τεράστια αύξηση κρουσμάτων

Έρχεται: Το μέτρο-ανάσα που ανακοινώνει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

Θα καλύψει τις ανάγκες των νοικοκυριών;

H ακρίβεια και οι ανατιμήσεις φαίνεται ότι αποτελούν το μεγαλύτερο εμπόδιο για την ελληνική οικογένεια η οποία βλέπει τον ερχομό του φθινοπώρου και ιδιαιτέρως του επόμενου χειμώνα να είναι με τεράστιες δυσκολίες και υπουργικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να προειδοποιούν για την οικονομία που πρέπει να γίνει από τους πολίτες.

Στο κλίμα αυτό ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βλέπει μία αρνητική στροφή για το κυβερνόν κόμμα εν όψη της ΔΕΘ αναμένεται να ανακοινώσει νέο voucher στήριξης των ευπαθών ομάδων, το οποίο σε άλλες περιπτώσεις θα ονομαζόταν κουπόνι ή επίδομα.

Τα περίφημα «pass» τόσο στα καύσιμα όσο και στο ρεύμα λειτούργησαν ως στήριξη, τουλάχιστον για όσους τα δικαιούνταν, όμως δεν κάλυπταν την ακρίβεια στο σούπερ μάρκετ αλλά μόνο στους λογαριασμούς τους ρεύματος και σε βενζινάδικα.

Το νέο επίδομα που ακούγεται πολύ έντονα από κυβερνητικές πηγές είναι το περίφημο food pass, το επίδομα δηλαδή για φαγητό που θα λειτουργεί ως κουπόνι αγορών σε σούπερ μάρκετ.

Ακόμα δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για τον όγκο του ποσού που θα μοιραστεί αλλά ούτε και για τα κριτήρια των δικαιούχων. Είναι όμως βέβαιο πως αν το food pass πάρει σάρκα και οστά, η ανακοίνωσή του θα γίνει μαζί με τις άλλες παροχές στη Δ.Ε.Θ. από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.