Το Συμβούλιο της Ευρώπης «αδειάζει» την κυβέρνηση για τη λίστα Πέτσα

Το Συμβούλιο της Ευρώπης «αδειάζει» την κυβέρνηση για τη λίστα Πέτσα

Πήρε θέση και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η χάρη της περιβόητης «λίστα Πέτσα» έφτασε ως το Συμβούλιο της Ευρώπης, ύστερα από καταγγελίες, ακόμη και Ελλήνων.

Πρόκειται για το… μοίρασμα των 20 εκατ. ευρώ από την κυβέρνηση προς τα ΜΜΕ που, ως αποδείχθηκε, μόνο δίκαιο και διαφανές δεν ήταν.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης μέσω της πλατφόρμας για την ελευθερία του Τύπου και την προστασία της δημοσιογραφίας, επικρίνει την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τη λίστα Πέτσα και τον τρόπο της διανομής.

Με αφορμή την πρόσφατη επιστολή του Διεθνούς Ινστιτούτου Τύπου στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την αδιαφανή χρηματοδότηση, η ειδική πλατφόρμα του Συμβουλίου της Ευρώπης αναφέρεται στο εν λόγω σκάνδαλο, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ΜΜΕ που ασκούσαν κριτική στην κυβέρνηση τέθηκαν εκτός ή περιορίστηκαν από την καμπάνια οικονομικής υποστήριξης των 20 εκατομμυρίων ευρώ, εν μέσω της πανδημίας της Covid-19».

Και προσθέτει: «Μία ανάλυση έδειξε ότι αρκετά Μέσα που χαρακτηρίζονται ως “αντιπολιτευόμενα” έλαβαν δυσανάλογα μικρό κομμάτι της διαφημιστικής πίτας, σε σύγκριση με Μέσα που πρόσκεινται στην κυβέρνηση, παρά το γεγονός πως (τα πρώτα) είχαν μεγαλύτερο αναγνωστικό κοινό».

Στο θέμα τοποθετήθηκε με ανακοίνωσή του και ο ΣΥΡΙΖΑ: ««Δεν περίμεναν το Συμβούλιο της Ευρώπης οι Έλληνες πολίτες για να βγάλουν τα συμπεράσματα τους για την επαίσχυντη λίστα Μητσοτάκη – Πέτσα.

Ωστόσο, το ευρωπαϊκό χαστούκι στην κυβέρνηση για τον οικονομικό στραγγαλισμό όλων των αντιπολιτευόμενων Μέσων και όποιου τολμά να ασκήσει κριτική στον κ. Μητσοτάκη, σε αντίθεση με τη γαλαντόμο ανταμοιβή ακόμα και μηδενικής επισκεψιμότητας ιστοσελίδων που την αποθεώνουν, είναι ενδεικτικό του φιλελευθερισμού της» και προσθέτει με νόημα:«Τόση ελευθεροτυπία θα τη ζήλευε και ο Όρμπαν».

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.