Μετά το «άδειασμα» από τους σκιτσογράφους, η μήνυση για τα σκίτσα στο gov.gr

Μετά το «άδειασμα» από τους σκιτσογράφους, η μήνυση για τα σκίτσα στο gov.gr

Μηνυτήρια αναφορά από τον τομεάρχη Εσωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Σάλο προκάλεσε η επιλογή της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει τον επίσημο ιστότοπο της Ελληνικής Δημοκρατίας για να προβάλλει σκίτσα και γελοιογραφίες εναντίον του… ΣΥΡΙΖΑ.

Προ ημερών gov.gr λοιπόν, όπου μπαίνεις για την άυλη συνταγογράφηση ή μια έκδοση υπεύθυνης δήλωσης, έπεφτες πάνω σε μία καινούργια ενότητα με τα σκίτσα της ημέρας! Τι δουλειά έχουν τα σκίτσα στο πλέον επίσημο site της χώρας; Απορία δίχως απάντηση, ακόμη.

Και εντός έβλεπες σκίτσα, όλα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και με την υπογραφή του Αρκά, του Δημήτρη Χαντζόπουλου και του Ανδρέα Πετρουλάκη!

Ποιος, άραγε, το αποφάσισε;

Βεβαίως, μετά την κατακραυγή (ειδικά στα social media) η ενότητα με τα σκίτσα δεν υπάρχει. Καταργήθηκε. Και ο μόνος που έδωσε μια κάποια εξήγηση, ήταν ο Πετρουλάκης, με ανάρτησή του και γράφοντας και το όνομα του Χαντζόπουλου:

«Είχαμε δώσει τη συγκατάθεσή μας να αναρτηθούν στο OpenGov δημοσιευμένα σκίτσα μας για τον Κορωνοιό, ως κοινωνικό μήνυμα. Προφανώς δεν συμφωνούμε που ανέβηκαν και πολιτικά σκίτσα».

Είχαμε δώσει τη συγκατάθεσή μας να αναρτηθούν στο OpenGov δημοσιευμένα σκίτσα μας για τον Κορωνοιό, ως κοινωνικό μήνυμα….

Geplaatst door Andreas Petroulakis op Donderdag 16 april 2020

Βεβαίως, τούτα δεν έμειναν… αναπάντητα από την αξιωματική αντιπολίτευση και ο Χρήστος Σπίρτζης κατέθεσε σήμερα μήνυση στον Προϊστάμενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Στη μηνυτήρια αναφορά του ο τέως υπουργός, και τομεάρχης Εσωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζει ότι προχώρησε στην εν λόγω ενέργεια ώστε να «εξευρεθούν όλοι οι υπεύθυνοι και να αποδοθούν οι κατά νόμο κυρώσεις για παράνομες και πρωτόγνωρες, στη μεταπολίτευση, πράξεις και πρακτικές χρησιμοποίησης επίσημων κρατικών μέσων προς εξυπηρέτηση κομματικών στόχων, παραβιάζοντας τις συνταγματικές εγγυήσεις της δημοκρατικής λειτουργίας του κράτους και της δημοκρατικής πολιτικής διαδικασίας».

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.