«Θα σε καταστρέψω»:  Hχογραφημένες οι απειλές της Ρούλας Πισπιρίγκου στον Μάνο Δασκαλάκη (Vid)

Επιτέλους φως στο σκοτάδι: Αυτό ήταν το κίνητρο της Πισπιρίγκου σύμφωνα με τους δικαστές

Τι αναφέρει το πόρισμα.

Είναι από τις υποθέσεις που δύσκολα θα ξεχαστούν. Οι τρεις κόρες της οικογένειας Δασκαλάκη, Τζωρτζίνα, Μαλένα και Ίριδα έφυγαν από τη ζωή σε διάστημα τριών ετών.

Για τον θάνατός του έχει συλληφθεί η μητέρα τους, Ρούλα Πιισπιρίγκου. Η γυναίκα από την Πάτρα κρατήθηκε αρχικά για την ανθρωποκτονία της μεγαλύτερης κόρης της, Τζωτζίνας και στη συνέχεια της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τις άλλες δύο κόρες.

Η ίδια δεν έχει ομολογήσει.

Ωστόσο, σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών η Ρούλα Πισπιρίγκου παραπέμπεται να δικαστεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατηγορούμενη για τη δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας αλλά και για απόπειρα ανθρωποκτονίας αυτής. Οι αξιόποινες πράξεις που της αποδίδονται έγιναν, σύμφωνα με το βούλευμα, με δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Οι δικαστές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Πισπιρίγκου τον Απρίλιο του 2021 προσπάθησε να σκοτώσει το παιδί της, όχι με ασφυκτικό θάνατο, αλλά με την χορήγηση κεταμίνης, χωρίς ωστόσο να το καταφέρει λόγω της άμεσης επέμβασης των γιατρών. Τότε η 9 χρονη Τζωρτζίνα νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας. Η απόπειρα σε βάρος της από την ίδια της την μητέρα είχε ως αποτέλεσμα να μείνει παραπληγική και με προβλήματα διανοητικά και αντίληψης.

Όσον αφορά στο κίνητρο, αναφέρουν πως αυτό εστιάζεται στην εμμονή της Πισπιρίγκου με τον πρώην σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη. Οι ειδικοί κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα καθώς όλα τα περιστατικά σε βάρος των παιδιών της συνέβησαν, όταν ήταν σε διάσταση με τον σύζυγό της ή όταν την απειλούσε ότι θα φύγει από το σπίτι.
Παράλληλα, αποδίδουν τις πράξεις της και στην προσωπικότητα της, βασιζόμενοι και στην περιγραφή της ειδικής πραγματογνώμονος που είχε οριστεί κατά την ανάκριση, για να περιγράψει, όπως το έκανε, την ψυχοσύνθεση και την γενικότερη συγκρότηση της κατηγορούμενης.

«Η κινητροδότηση της κατηγορούμενης ως προς την εκπόρευση της ως άνω εξακολουθητικής αξιόποινης συμπεριφοράς της ελέγχεται στα δυσμενή και παθογενή χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς και της ιδιοσυγκρασίας της, που αποκρυσταλλώνονται, κυρίως, σε ιδέες μεγαλείου συνδεόμενες με τη δημοσιότητα / διασημότητα, αλλά μη έχουσες έρεισμα στην πραγματικότητα, στον ενστερνισμό της αντίληψης πως μπορεί κανείς να αποκτήσει δημοσιότητα / διασημότητα μέσα από παραβατικές πράξεις, στη διαρκή διαπραγμάτευση μεταξύ αλήθειας και ψέματος, πραγματικού και μη πραγματικού, σε αποστέρηση κάθε γνησίου συναισθήματος, σε επικέντρωση (κατά προεξάρχοντα ρόλο) σκέψεων και  επενδύσεων γύρω από τον ήδη εν διαστάσει σύζυγό της και υποστηρίζοντα την κατηγορία, με ενδιάθετη έκφραση κτητικότητας επ’ αυτού, στη διακατοχή της από την ιδέα / φόβο της εγκατάλειψης, στην απόδοση μεγάλης σημασίας στο να βρίσκεται κανείς στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μέσω της διασημότητας που προσφέρει η δημοσιότητα, στην αντίληψη των παιδιών της ως μια ναρκισσιστικής προέκτασης του εαυτού της και σε προσέγγιση εξιδανίκευσης του θανάτου, καταδεικνύεται, κατά την κρίση του παρόντος Συμβουλίου, θρασύτητα, έντονη αντικοινωνικότητα, αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή, ταπεινά ελατήρια και ιδιαίτερη επικινδυνότητα της κατηγορούμενης…», αναφέρεται σχετικά στο πόρισμα.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.