Στο 61% η Όμικρον 5: Το πρώτο σύμπτωμα που είχαν οι περισσότεροι στην Ελλάδα πριν το θετικό τεστ

Μετάλλαξη «Κράκεν» | Tα πρώτα συμπτώματα που προδίδουν ότι νοσείς

Τι πρέπει να προσέξουν οι ασθενείς.

Πριν λίγα 24ωρα ανακοινώθηκε ότι εντοπίστηκαν και στην Ελλάδα κρούσματα της υποπαραλλαγής «Κράκεν» του κορωνοϊού. Ο φονικό ιός άλλαξε για πάντα τις ζωές όλων πριν παό περίπου τρία χρόνια, όταν και εμφανίστηκε από την Κίνα.

Όπως αναφέρουν επιστήμονες σε όλον τον πλανήτη, η υποπαραλλαγή αυτή είναι θέμα χρόνου να επικρατήσει σε όλον τον κόσμο. Η «Κράκεν» έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα, διότι εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς και έχει αυξημένη ικανότητα προσκόλλησης στα ανθρώπινα κύτταρα.

Οι ειδικοί συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή στη νέα μετάλλαξη καθώς είναι ιδιαίτερα μεταδοτική και έχει μεγαλύτερη αντίσταση στα αντισώματα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί να προκαλεί βαριά συμπτώματα στους νοσούντες. Πιθανή επικράτηση της υποπαραλλαγής «Κρακέν» είναι πιθανό να φέρει περισσότερες εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Η νέα υποπαραλλαγή «Κράκεν» φαίνεται πως εκδηλώνεται με συμπτώματα που φέρνουν περισσότερο σε κρυολόγημα και λιγότερο σε γρίπη. Εκδηλώνεται πολύ με συνάχι, πονόλαιμο, βήχα και ρινική συμφόρηση, το λεγόμενο μπούκωμα.

Αντίθετα, ο πυρετός δεν είναι τόσο συχνός. Επίσης, έχουν αναφερθεί ως συμπτώματα το φτάρνισμα, ο βήχας, ο πονοκέφαλος, η βραχνάδα της φωνής και πιο σπάνια μυαλγίες και αλλοιωμένη όσφρηση.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι αυτά τα συμπτώματα αφορούν κυρίως ασθενείς που είτε έχουν εμβολιαστεί πλήρως, είτε έχουν ανοσία διότι νόσησαν νωρίτερα.

 

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.