«Πάρε αναπνοές»: To βίντεο λίγα λεπτά μετά από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη (Vid)

Αξιωματικός Πυροσβεστικής: «Λίγα μέτρα βορειότερα αν είχε γίνει η σύγκρουση δε θα γλίτωνε κανείς»

Το μέγεθος της τραγωδίας θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Υψηλόβαθμος αξιωματικός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που γνωρίζει πολύ καλά την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας μίλησε στο ethnos.gr για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη μετά τη σύγκρουση δύο τρένων που μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 46 ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους νέους.

«Όσο και αν σας φανεί παράδοξο πολλοί συμπολίτες μας επιβάτες του επιβατηγού τρένου ήταν τυχεροί μέσα στην ατυχία τους διότι η σύγκρουση έγινε κοντά στο οδικό δίκτυο. Η επέμβαση των σωστικών δυνάμεων ήταν άμεση. Δεν χάθηκε χρόνος. Το ότι υπήρχε πρόσβαση από τον επαρχιακό δρόμο μεταξύ του Ευαγγελισμού και των Τεμπών ήταν σωτήριο για πολλούς τραυματίες αλλά και για όσους κατάφεραν να διαφύγουν», δήλωσε στον Κώστα Ασημακόπουλο ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής ενώ συνέχισε προκαλώντας ανατριχίλα με όσα συμπλήρωσε:

«Περίπου 600 μέτρα πιο μακριά, πιο βόρεια από το σημείο «μηδέν» της σύγκρουσης είναι η μεγάλη σιδηροδρομική υπέργια γέφυρα των Τεμπών που από κάτω περνάει το ποτάμι. Ένα με δύο χιλιόμετρα μετά αρχίζει το τούνελ των Τεμπών το οποίο είναι περίπου 6 χιλιόμετρα με μόνο δύο μικρά ανοίγματα λίγων μέτρων. Ακολούθως μετά το τέλος της σύραγγας από την πλευρά της Ραψάνης οι γραμμές είναι πάλι πλάι στον Πηνειό. Σε όποιο από αυτά τα σημεία συνέβαινε το δυστύχημα δεν θα γλίτωνε κανείς… Είμαστε συγκλονισμένοι. Έχει ραγίσει η καρδιά μας. Δεν θέλω να αναφερθώ σε άλλες λεπτομέρειες. Δυστυχώς τα χειρότερα είναι μπροστά για δεκάδες οικογένειες. Δεν έχω τίποτε άλλο να σας πω…».

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.