Τραγωδία στα Τέμπη: Ήταν η «κακιά ώρα» είπε ο σταθμάρχης στην απολογία του - Την Πέμπτη στον εισαγγελέα

Η εικόνα τα είπε όλα: Αυτό είναι το μοιραίο βαγόνι στο οποίο σκοτώθηκαν όλοι οι επιβάτες (Pic)

Ολοκληρώθηκε η απομάκρυνσή του.

Ολοκληρώθηκε μετά από σχεδόν έξι ημέρες η απομάκρυνση όλων των βαγονιών της μοιραίας επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με εμπορική στο ύψος των Τεμπών προκαλώντας τον θάνατο σε 57 άτομα και αφήνοντας δεκάδες πολυτραυματίες.

Τελευταίο απομακρύνθηκε το βαγόνι του εστιατορίου, το οποίο σύμφωνα με όλα τα δεδομένα ήταν αυτό μέσα στο οποίο προκλήθηκαν οι περισσότεροι θάνατοι και όπως δείχνουν οι εικόνες έχει καταστραφεί ολοσχερώς, με την εικόνα του να είναι ανατριχιαστική και απόκοσμη. Οι πυροσβέστες έκαναν μία τελευταία αυτοψία στο βαγόνι μέχρι να απομακρυνθεί όμως δε βρήκαν κάτι σημαντικό.

«Τα τρία πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας δέχθηκαν όλο το φορτίο και τη σφοδρότητα της σύγκρουσης. Οι λαμαρίνες λειτούργησαν σαν λεπίδες», είχε δηλώσει στον ΣΚΑΪ 100,3 ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός. «Έκοβαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους σε αστραπιαίο χρόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όλα τα βαγόνια έχουν μετακινηθεί σε χώρο λίγα χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της σύγκρουσης όπου θα συνεχιστεί ο έλεγχος από ειδικά συνεργεία εμπειρογνώμων του ΟΣΕ. Στα Τέμπη αναμένεται να φτάσει ο νέος υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης, όπου θα συμμετάσχει σε σύσκεψη στην περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η εικόνα τα είπε όλα: Αυτό είναι το μοιραίο βαγόνι στο οποίο σκοτώθηκαν όλοι οι επιβάτες (Pic)

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.