«Το σώμα του ήταν ολόκληρο, δεν πίστεψα ποτέ ότι διαλύθηκε»: Το προφητικό όνειρο του παππού του Κυπριανού που σκοτώθηκε στην τραγωδία των Τεμπών (Vid)

«Το σώμα του ήταν ολόκληρο, δεν πίστεψα ποτέ ότι διαλύθηκε»: Το προφητικό όνειρο του παππού του Κυπριανού που σκοτώθηκε στην τραγωδία των Τεμπών (Vid)

Ο ιερέας πατέρας του 23χρονου συγκλονίζει με όσα λέει.

Στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο πατέρας του 23χρονου φοιτητή Κυπριανού Παπαϊωάννου, ενός από τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών που έλαβε χώρα το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.

Ο πατέρας Χριστόδουλος, φανερά συντετριμμένος, μίλησε για τον γάμο του 23χρονου παιδιού του ο οποίος είχε προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Αύγουστο, ενώ αποκάλυψε πως ο παππούς του είχε δει ένα προφητικό όνειρο για τον θάνατό του.

«Είναι πολύ δύσκολο παιδί μου, αλλά είναι αληθινό και η αλήθεια μας ελευθερώνει. Για εμένα δεν είναι δύσκολο; Για εμένα που τον έχω έναν λεβέντη 23 χρονών έτοιμο να τον παντρέψω, με τα όλα του και άνθρωπο που πρόσεχε την ζωή του τόσο πολύ που δεν θυμάμαι μία φορά να διαφωνήσαμε σε κάτι. Ήταν τόσο… Ενάρετο παιδί ήταν, καθαρό παιδί ήταν. Τελείωσε τα ΛΟΚ, αγαπούσε την πατρίδα του. Ο Κυπριανός θα παντρευόταν στις 27 Αυγούστου την αγαπημένη του, Χριστίνα. Παρθένος όπως κι εκείνη, γιατί μόνο έτσι θα έκαναν αυτό που λαχταρούσαν περισσότερο, να κάνουν γάμο μέσα στην Θεία Λειτουργία.

H αλήθεια πίσω από τη viral φωτό από το δυστύχημα στα Τέμπη – Αυτό είδε ο διασώστης και έκλαιγε με λυγμούς (Vid)

Για να κάνεις γάμο μέσα στη Θεία Λειτουργία πρέπει και οι δύο να είναι αγνοί. Και περίμεναν… Είχε γνωρίσει μια καλή κοπέλα. Σπουδαία κοπέλα. Κι έκαναν έναν αγώνα να παντρευτούν αγνά και όμορφα. Παρθένοι και οι δύο. Και περίμεναν την ημέρα του γάμου, 27 Αυγούστου για να ενώσουν τις ζωές τους με τον Θεό και τους ανθρώπους», είπε ο πατέρας του φοιτητή. Δύο κορώνες θα φορούσαν στην τελετή όπως είναι το έθιμο. Ταξίδεψαν μέχρι την Άνδρο για να ευλογήσουν τα στέφανα τους. Η Χριστίνα πήρε το αεροπλάνο για Κύπρο και ο Κυπριανός το τρένο για Θεσσαλονίκη για να τελειώσει τις σπουδές του στην Νομική.

Η Χριστίνα θα ερχόταν εδώ στην Κύπρο με αεροπλάνο και συμφώνησαν μόλις φτάσει, όποιος φτάσει πρώτος να πάρει τηλέφωνο τον άλλο. Παίρνει η Χριστίνα τηλέφωνο το βράδυ γύρω στις δώδεκα τον Κυπριανό, που ήρθε στην Κύπρο, και δεν απαντά. Έρχεται εδώ να με βρει, εγώ ήμουν ξύπνιος για να μου πει, δεν απαντά ο Κυπριανός και ανησυχώ», είπε και συνέχισε:

«Εδώ στην Ελλάδα, δεν θα σου κρύψω ότι ένιωσα, ότι ο Γολγοθάς μου συνεχίζεται. Μέσα μου κατάλαβα ότι έφυγε ο Κυπριανός αλλά τουλάχιστον το σώμα του δεν μπορούσα να πιστέψω, ότι ένα σώμα το οποίο είχε τόσο Χριστό μέσα ότι ξαφνικά έγινε παρανάλωμα του πυρός, τουλάχιστον, λέω, το σώμα του Θεέ μου θέλω να το θάψω όπως του πρέπει. Eγώ τους έλεγα ‘δώστε μου τη σορό του παιδιού όπως είναι, καμένος, καμένος, όπως είναι το θέλω ότι έμεινε να το θάψω, να τον περιποιηθώ εγώ ο ίδιος, όπως λέει η πίστη μας΄, γιατί το σώμα, παιδί μου είναι ιερό. Σκέψου να κυκλοφορεί ο Χριστός μέσα στο σώμα και εγώ το σώμα αυτό να μην το τιμήσω, σημαίνει ότι ατιμάζω τον Χριστό παιδί μου, που βαφτιστήκαμε στο όνομά Του».


Μίλησε, μάλιστα, για την κατάσταση στην οποία παρέλαβε τον 23χρονο η οικογένειά του:

«Το πρόσωπό του μπορείτε να δείτε ότι έχει αρκετούς μώλωπες, αλλά είναι ολόκληρο το σώμα του. Εμάς μας έσκασαν εκεί ότι θα βρίσκαμε κάτι κομμάτια. Δεν μας το έδειξαν στην Ελλάδα, δεν το επέτρεψαν να το δούμε. Το είδαμε μετά. Δεν άφησε Θεία Λειτουργία από βρέφος. Η μάνα του και εγώ τον είχαμε κοντά στον Χριστό και μετά αυτός επέλεξε ο ίδιος στην εφηβεία του, στον στρατό του, όταν πήγε στη Θεσσαλονίκη να σπουδάσει νομικά ήταν μέσα… Ο Χριστός κυκλοφορούσε μέσα του. Δεν πίστεψα καμιά στιγμή ότι το σώμα του διαλύθηκε».

Το προφητικό όνειρο του παππού του Κυπριανού

«Ο παππούς είναι 87 χρονών αυτή τη στιγμή. Είναι ιερέας ο πατέρας μου. Κι έκανε προσευχή και τον φώναξε μια μέρα και του λέει ‘θα σου πω κάτι παιδί μου. Είδα τους γάμους σας με τη Χριστίνα. Και είδα τον παπά που στεφάνωνε τη Χριστίνα αλλά όταν γύρισε να στεφανώσει εσένα είδε να στεφανώνεται μια στήλη φωτός. Όχι εσένα’.» ‘Δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό το πράγμα’, είπε. Και φαίνεται ο Κυπριανός -πέρσι το είδε αυτό το πράγμα ο παππούς- ήταν ανήσυχος και μου το είπε. Και του λέω ‘κοίταξε δεν μπορούσε εμείς να ξέρουμε’. Ο παππούς βέβαια -εγώ ξέρω τον πατέρα μου- δεν μιλάει τυχαία. Ο Κυπριανός είχε και μια έγνοια και με ρωτούσε ‘θα γίνουν μπαμπά οι γάμοι; τι λέει ο παππούς;’. Και του λέω ‘κοίταξε παιδί μου, ό,τι είναι από τον Θεό θα γίνει’. Και δεν παντρεύτηκε στην γη. Όμως, μπήκε μέσα στο φως…», είπε φορτισμένος ο πατέρας Χριστόδουλος.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.