Η εικόνα τα είπε όλα: Αυτό είναι το μοιραίο βαγόνι στο οποίο σκοτώθηκαν όλοι οι επιβάτες (Pic)

«Πονάω!»: Στη δημοσιότητα βίντεο-ντοκουμέντο από τα πρώτα φρικτά λεπτά μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη (Vid)

Ποιος επιβάτης τράβηξε τις ανατριχιαστικές εικόνες.

Νέο βίντεο ντοκουμέντο είδε το φως της δημοσιότητας, τραβηγμένο μόλις λίγα λεπτά μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Το αποτυπώνει τα πρώτα φρικτά λεπτά της τραγωδίας μετά τη σύγκρουση της επιβατικής αμαξοστοιχίας της Hellenic Train με εμπορική.

Την ώρα που οι φλόγες άρχισαν να ξεπηδούν, ένας από τους επιζώντες που επέβαινε στα τελευταία βαγόνια, έβγαλε το κινητό του τηλέφωνο και αποτύπωσε την φρίκη των πρώτων λεπτών της τραγωδίας, με επιβάτες να ακούγονται να ζητούν βοήθεια ενώ κάποιοι φώναζαν «Πονάω!». Αμέσως μετά ο επιβάτης που τράβηξε για λίγα δευτερόλεπτα το βίντεο άρχισε να βοηθάει όσους μπορούσε.

Πρόκειται για έναν νεαρό από το Πακιστάν που ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος επέστρεφε από την Αθήνα, όπου είχε πάει για ολιγοήμερες διακοπές. Οι φρικτές εικόνες της τραγωδίας τον έχουν κάνει να χάσει τον ύπνο του. Εκείνα τα πρώτα κρίσιμα λεπτά όμως, ώσπου να έρθουν οι διασώστες, έδωσε απλόχερα πολύτιμη βοήθεια.

Στο μεταξύ, μετά την απόφαση του πρυτανικού συμβουλίου του ΑΠΘ, τα πτυχία των φοιτητών θα τυπωθούν σε πάπυρο και θα δοθούν στις οικογένειες των αδικοχαμένων νέων.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.