«Τόσα πήραν οι εκτελεστές»: Πόσες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κόστισε το συμβόλαιο θανάτου του Γιώργου Καραϊβάζ

«Τόσα πήραν οι εκτελεστές»: Πόσες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κόστισε το συμβόλαιο θανάτου του Γιώργου Καραϊβάζ

Tι ανάφερε η δικηγόρος της οικογένειας του δημοσιογράφου για τα κίνητρα της εκτέλεσης.

Μέρα με τη μέρα ξετυλίγεται το κουβάρι των αποκαλύψεων για τις λεπτομέρειες γύρω από τη δολοφονία του αστυνομικού ρεπόρτερ Γιώργου Καραϊβάζ τον Απρίλιο του 2021, έξω από το σπίτι του ενώ επέστρεφε από τη μεσημεριανή του δουλειά στο Star.

Στο MEGA και την εκπομπή LiveNews με τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ και το ποσό που ο ίδιος εκτιμά ότι έφτασε το συμβόλαιο θανάτου του δημοσιογράφου.

«Από την εμπειρία μου ως αξιωματικός της Αστυνομίας, μπορώ να πω μερικά πράγματα. Προσωπική μου αίσθηση, από τα όσα ξέρω και έχω συμπεράνει είναι ότι οι εκτελεστές του Καραϊβάζ πήραν πάνω από 300.000 ευρώ. Δεν ήταν ένας πυγμάχος, ένας άνθρωπος της νύχτας, που για να τους σκοτώσει κάποιος μπορεί να πάρει, 10, 20, 30 χιλιάρικα. Ήταν δημοσιογράφος και ετοιμαζόταν να καταθέσει. Δεν ξέρουμε τι θα κατέθετε, τι ήξερε και πόσο σημαντικά ήταν τα όσα ήξερε. Ο ίδιος έγραφε δημόσια ότι θα κληθεί να καταθέσει και κάποιοι φοβήθηκαν για να του κλείσουν το στόμα. Θα σκότωνε κανείς τον Καραϊβάζ για 20 και 30 ή ακόμη και 100 χιλιάδες ευρώ; Προσωπικά πιστεύω πως όχι, γι’ αυτό λέω ότι το κόστος ήταν στις 300.000», δήλωσε ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής.

H δικηγόρος της μητέρας και της αδερφής του Γιώργου Καραϊβάζ, Ρόη Παυλέα, μίλησε στην ίδια εκπομπή αναφέροντας, μεταξύ άλλων, πως όσοι ζήτησαν και έδωσαν εντολή για τον θάνατο του δημοσιογράφου πλήρωσαν πολύ ακριβά.

«Τα συμβόλαια θανάτου μετριούνται με χρήματα. Ήταν πολύ σημαντικός δημοσιογράφος, είναι σημαντικό αυτό που θα έλεγε. Είναι σίγουρο ότι αυτοί που ζήτησαν να τον σκοτώσουν πλήρωσαν πολύ ακριβά», τόνισε η συνήγορος των συγγενών του δολοφονημένου δημοσιογράφου.

Η δικηγόρος ερωτήθηκε και για το αν έχει γνώση για τα κίνητρα πίσω από την εντολή εκτέλεσης του Γιώργου Καραϊβάζ, με την ίδια να εκτιμάει πως έπαιξε ρόλο η κατάθεση που θα έδινε ο Γιώργο; Καραϊβάζ για υπόθεση της Greek Mafia. Παράλληλα το γεγονός ότι γνώριζε πολλά για τη νύχτα, θα μπορούσε να αποτελέσει ακόμα ένα ισχυρό κίνητρο της δολοφονίας.

«Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν μάρτυρας σε μία υπόθεση που αφορούσε την Greek Mafia και γνωρίζω ότι θα κατέθετε, είχε πει ότι θα τα πει όλα. Υπάρχουν αυτά που έλεγε, τα έγραφε στο blog του, ότι γνώριζε ποιος είναι ο «άρχοντας της νύχτας». Είχε πει επίσης ότι γνώριζε ποιος κάνει τις δολοφονίες», δήλωσε η κα Παυλέα.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.