Ελάχιστοι το κατάλαβαν: Η απλή εξήγηση για την σημερινή «έκρηξη» με τα 372 κρούσματα

Ελάχιστοι το κατάλαβαν: Η απλή εξήγηση για την σημερινή «έκρηξη» με τα 372 κρούσματα

Κι όμως, εξηγείται.

Η είδηση «έσκασε» περίπου σαν κεραυνός εν αιθρία- ιδίως από την στιγμή που τις τελευταίες μέρες τα πράγματα (με λίγες μέρες ν’ αποτελούν εξαίρεση) έδειχναν να σταθεροποιούνται κάτω από τα 200 κρούσματα και αυτό είχε γεννήσει μια ελεγχόμενη αισιοδοξία: σήμερα Πέμπτη ο αριθμός των κρουσμάτων κατέγραψε νέο αρνητικό ρεκόρ, μιας και ο ΕΟΔΥ με επίσημη ανακοίνωσή του γνωστοποίησε πως βρέθηκαν 372 νέα σε μόλις 24 ώρες.

Όπως είναι λογικό- και απολύτως κατανοητό- στις αρχές σήμανε κόκκινος συναγερμός, με την κυβέρνηση να προσανατολίζεται στην καθολική χρήση (εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, δηλαδή) της μάσκας και στην Αττική, που αποτελεί την πλέον πληγείσα περιοχή.

Τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά, μιας και υπάρχει ο κίνδυνος να… χαθεί η μπάλα, όμως, από την άλλη, δεν χρειάζεται πανικός.

Γιατί το λέμε αυτό; 

Πολύ απλά γιατί υπάρχει εξήγηση για το λόγο που τα κρούσματα σήμερα… τρύπησαν το ταβάνι: κατ΄ αρχάς για ακόμα μία ημέρα ο αριθμός των τεστ ήταν πάρα πολύ μεγάλος (16.096, εν συγκρίσει, ας πούμε, με τα 10.208 της Δευτέρας). Όπως καταλαβαίνει εύκολα ο καθένας, όσο περισσότερα τα τεστ, τόσα περισσότερα και τα καταγεγραμμένα κρούσματα.

Δεύτερον, μεγάλη «ζημιά» έκανε και το εργοστάσιο στην Πέλλα, καθώς τα 114 από τα 372 συνολικά συνδέονται με τη συρροή στη βιομηχανία επεξεργασίας τροφίμων εκεί, κάτι που περιορίζει σημαντικά τη διασπορά.

Σημαίνει βέβαια, αυτό, πως πρέπει να ηρεμήσουμε και να μην πάρουμε σοβαρά τον αριθμό-καμπανάκι;

Σε καμία περίπτωση: τα 372 κρούσματα είναι ένα σαφέστατο δείγμα πως πρέπει τώρα, περισσότερο από ποτέ, να προσέξουμε και να τηρούμε στο έπακρο τους κανόνες υγιεινής.

Μόνο έτσι θα βγούμε στο τέλος όλοι μαζί νικητές…

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.