«Τι έκανες ρε; Τον σκότωσες! Γιατί Θεέ μου;»: Στη δημοσιότητα το φρικτό βίντεο της δολοφονίας του 17χρονου Ρομά από αστυνομικό (Vid)

«Τι έκανες ρε; Τον σκότωσες! Γιατί Θεέ μου;»: Στη δημοσιότητα το φρικτό βίντεο της δολοφονίας του 17χρονου Ρομά από αστυνομικό (Vid)

«Άντε ρε αλήτη που θες και νερό!».

Ένα βίντεο με το ηχητικό ντοκουμέντο από τον πυροβολισμό του αστυνομικού που σκότωσε τον 17χρονο Ρομά μέσα στο αυτοκίνητό του, μετά από καταδίωξη σε δρόμο της Bιωτίας, έφερε στο φως αποκλειστικά η εκπομπή Tlive, από κάμερα ασφαλείας πολύ κοντά στο σημείο που βρήκε τραγικό θάνατο ο ανήλικος.

Ο 17χρονος και ο αδερφός του το βράδυ του Σαββάτου επέβαιναν σε όχημα μαζί με δύο φίλες τους και σε σήμα της αστυνομίας δε σταμάτησαν το μαύρο όχημα που οδηγούσαν, αντίθετα ανέπτυξαν μεγάλη ταχύτητα κινούμενοι ακόμα και στο αντίθετο ρεύμα, σύμφωνα με την κατάθεση ενός αστυνομικού. Λίγο αργότερα μπήκαν σε στενό δρόμο και τους ακολούθησε ένα περιπολικό τζιπ της αστυνομίας.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά ακούγονται φρένα, φωνές ενός αστυνομικού να λέει «Σταμάτα ρε» και λίγο αργότερα ένας πυροβολισμός. Τα κορίτσια στο αυτοκίνητο ακούγονται να ουρλιάζουν ενώ ο αδερφός του θύματος ακούγεται να φωνάζει σε απόγνωση «Τι λες; Τι λες;». Ο αδερφός του θύματος βγαίνει από το αυτοκίνητο και μία κοπέλα του λέει «Τον πυροβόλησε αυτός».

«Τον σκότωσες! Γιατί Θεέ μου, γιατί… Τι σου έκανε το παιδί για να το πυροβολήσεις;  Τι έκανα; Τι έκανα; Γιατί το κάνατε; Ένα ασθενοφόρο παιδιά γρήγορα… Γιατί τον… γιατί Θεέ μου. Γιατί τον πυροβόλησες;».

Ο ένας από τους αστυνομικούς, όχι ο θύτης, βάζει μαζί με έναν περαστικό και τον αδερφό του τον 17χρονο στο αυτοκίνητο και ο ίδιος οδηγεί το όχημα του νεκρού εφήβου προς το νοσοκομείο.

Τα κορίτσια μένουν στον τόπο του εγκλήματος μαζί με τον αστυνομικό που πυροβόλησε. Ζητούν νερό από τους παραβρισκόμενους. Το ίδιο κάνει και ο διψασμένος αστυνομικός, με μία φωνή από το πλήθος να ακούγεται να φωνάζει «Άντε ρε αλήτη που θες και νερό!».

«Ο αδερφός μου είδε ένα περιπολικό της αστυνομίας το οποίο μας έκανε σινιάλο, αλλά πάτησε γκάζι και το περιπολικό ακολούθησε. Εμείς συνεχίσαμε προς Θήβα και κάποια στιγμή στρίψαμε για να πάμε προς Λεοντάρι. Ο αδελφός μου έτρεχε πολύ. Δίπλωμα δεν έχει γιατί ήταν δεκαεπτάχρονος.
Κάποια στιγμή μπήκαμε στο χωριό Λεοντάρι. Το περιπολικό ακολουθούσε με τα φώτα αναμμένα και άκουσα και τη σειρήνα μια φορά νομίζω. Σε ένα δρόμο μέσα στο χωριό σφηνωθήκαμε σε ένα άλλο αυτοκίνητο παρκαρισμένο και σταματήσαμε. Πίσω μας έφτασε και το τζιπ της αστυνομίας. Σταμάτησε και κατέβηκαν δυο αστυνομικοί.

Ο αστυνομικός οδηγός του τζιπ κρατούσε στο χέρι του πιστόλι και με το μπροστινό μέρος του, χτύπησε το παράθυρο του αδελφού μου μια φορά δυνατά. Ο αδελφός μου άνοιξε τη πόρτα τέρμα και ο αστυνομικός τον κλώτσησε στα πλευρά. Του είπε δυνατά ”κατέβα κάτω”. Ο αδελφός μου σήκωσε ψηλά τα χέρια και μόλις πήγε να βγει με σηκωμένα τα χέρια ακούμπησε το πιστόλι που τον σημάδευε και ο αστυνομικός τον πυροβόλησε μια φορά», αναφέρει στην κατάθεσή του ο αδερφός του θύματος.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.