Γενικό lockdown σε όλη την χώρα για τρεις εβδομάδες

Γενικό lockdown σε όλη την χώρα για τρεις εβδομάδες

Το ανακοίνωσε επίσημα ο Πρωθυπουργός.

Σε καθεστώς lockdown μπαίνει η Ελλάδα από τις 6 τα ξημερώματα του Σαββάτου και για τις επόμενες τρεις εβδομάδες όπως ανακοίνωσε επίσημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε ο Πρωθυπουργός το νέο lockdown θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

«Τα επιστημονικά δεδομένα δεν πρέπει να είναι αντικείμενο αντιπαράθεσης. Τις τελικές αποφάσεις τις παίρνει η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά αλλά τα επιστημονικά δεδομένα είναι αδιαπραγμάτευτα. Έχουμε πάρει την απόφαση από το πρωί του Σαββάτου στις 6 να ξαναμπούμε σε οριζόντιο καθεστώς αναστολής δραστηριοτήτων μέχρι τις 30 Νοεμβρίου» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού θα παραμείνουν ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία, ενώ και η διανομή φαγητού θα γίνεται κανονικά. Ανοιχτά θα παραμείνουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία αλλά και τα σχολεία ειδικής αγωγής σε όλες τις βαθμίδες. Τα μαθήματα στο γυμνάσιο και το λύκειο θα συνεχιστούν με τηλεκπαίδευση.

«Η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων αυτό το πενταήμερο με υποχρεώνει να πάρω τα μέτρα τώρα. Διότι, ναι θα υπήρχε μία περίπτωση τα μέτρα να δούλευαν, αλλά αν δεν δουλέψουν τότε η πίεση που θα υπήρχε στο σύστημα Υγείας θα ήταν ανυπόφορη και δεν μπορώ να το επιτρέψω» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξηγώντας στο τι τον οδήγησε στην απόφαση για lockdown.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.