Χάρη στον κορωνοϊό, οι Έλληνες έμαθαν το… on-line

Χάρη στον κορωνοϊό, οι Έλληνες έμαθαν το… on-line

Περισσότερα από 4 εκατ. πολίτες έκαναν χρήση υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Την ψηφιακή οδό ακολουθούν, πλέον, ολοένα και περισσότεροι Έλληνες πολίτες. Η πανδημία, άρα ο εγκλεισμός στο σπίτι, έκανε μονόδρομο την εν λόγω επιλογή, όπως στις συναλλαγές τους με το Δημόσιο, ενώ παράλληλα αυξάνονται και οι online διαθέσιμες υπηρεσίες.

Ενδεικτικό ότι από τον Απρίλιο του 2019 ως και τον Μάρτιο του 2020, περισσότεροι από ένας στους δύο Έλληνες (εν προκειμένω: 52,9%), ηλικίας 16-74 ετών, έκανε χρήση υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για προσωπικούς λόγους.

Σε απόλυτους αριθμούς, τα στοιχεία δείχνουν ότι ο διάστημα Απριλίου 2019 – Μαρτίου 2020 περισσότερα από 4 εκατ. Έλληνες πολίτες έκαναν χρήση υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης από 3,9 εκατ. έναν χρόνο νωρίτερα. Τα στοιχεία, τα οποία δημοσιοποίησε η Εθνική Στατιστική Αρχή, δεν ενσωματώνουν – ακόμη – τη μεγάλη άνοδο στη χρήση και στη διαθεσιμότητα online δημόσιων υπηρεσιών, που έχει σημειωθεί από τον Μάρτιο και μέχρι σήμερα.

Πάντως, υπάρχει και ένα ποσοστό 11,3% που απαντά ότι δεν είχε τις γνώσεις για να χρησιμοποιήσει την ιστοσελίδα που χρειαζόταν, ενώ ένα ποσοστό 1,1% απάντησε ότι ανησυχεί για την προστασία και την ασφάλεια των προσωπικών τους δεδομένων.

Η Ελλάδα κατατάσσεται στην 27η θέση στην Ε.Ε., αρκετά κάτω από τον μέσο όρο της Ένωσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του DESI 2020 (σ.σ. αφορούν τις επιδόσεις της χώρας το 2019). Ωστόσο, η Ελλάδα κατέγραψε αύξηση 5,1 μονάδων κατά το προηγούμενο έτος, ακολουθώντας τη μέση αύξηση 5 μονάδων της Ε.Ε.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.