Ψυχρολουσία μετά την μετάλλαξη: Το νέο στέλεχος του κορωνοϊού φέρνει νέα μέτρα

Ψυχρολουσία μετά την μετάλλαξη: Το νέο στέλεχος του κορωνοϊού φέρνει νέα μέτρα

Νέα δεδομένα, νέα μέτρα.

Στην Ελλάδα έφτασε το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού που πρωτοεμφανίστηκε στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά και μία ακόμα μετάλλαξη κορωνοϊού από την Ταϊλάνδη, προκαλώντας τεράστια ανησυχία τόσο στις υγειονομικές Αρχές όσο και στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι αυτή τη στιγμή γνωστά, πρόκειται για έξι κρούσματα -ταξιδιώτες από τη Βρετανία- που εντοπίστηκαν σε έλεγχο του Ιδρύματος Ιατροβιοτεχνολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. 

Αμέσως μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο καραντίνας, ενώ πως αποδείχτηκε από το μοριακό τεστ, όλοι τους είναι θετικοί σε μεταλλαγμένο στέλεχος κορωνοϊού, οι τέσσερις στο μεταλλαγμένο στέλεχος που εντοπίζεται στη Μεγάλη Βρετανία και οι άλλοι δύο σε αυτό της Ταϊλάνδης.

Το γεγονός αυτό ανησυχεί εξαιρετικά τους λοιμωξιολόγους, οι οποίοι είναι βέβαιοι πως τα κρούσματα του μεταλλαγμένου ιού είναι σαφώς περισσότερα και πιθανότατα δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως στην περίπτωση που υπάρχουν κι άλλοι ασθενείς, ο μεταλλαγμένος ιός έχει ήδη ξεκινήσει να διασπείρεται.

Δείτε ακόμα: Η «Πέγκυ Καρρά» στα 50 της «έσβησε» τις influencers με μια φωτό (Pic)

Σύμφωνα με πληροφορίες εκ των έσω, οι επόμενες ενέργειες της κυβέρνησης έχουν πέσει στο τραπέζι, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα η πιθανή διασπορά του μεταλλαγμένου κορωνοϊού. Τα νέα μέτρα αποτελούν… μονόδρομο, μιας και τα 6 σημερινά κρούσματα δεν αντιμετωπίζονται ως μεμονωμένα περιστατικά κι αυτό διότι όπως αποδεικνύεται, οι ταξιδιώτες αυτοί δεν ελέγχθησαν στα αεροδρόμια της Μεγάλης Βρετανίας, πριν ταξιδέψουν.

Τα νέα μέτρα

Στην περίπτωση που ο μεταλλαγμένος ιός εντοπιστεί και σε άλλους πολίτες, τα νέα μέτρα θα έρθουν σε λιγότερες από 24 ώρες.

Το πρώτο «πακέτο» περιλαμβάνει «φρένο» στο άνοιγμα των σχολείων -τα οποία δεν θα ανοίξουν στις 11 του μήνα αλλά σίγουρα μετά τις 18-, αλλά και παράταση lockdown η οποία έτσι κι αλλιώς ήταν δεδομένη μέχρι τέλος του μήνα.

Τέλος, μελετάται και το σενάριο 12ωρης απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 17:00  το απόγευμα έως τις 05:00 το πρωί, αντί του 21:00 – 05:00 που ισχύει σήμερα.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.