Ανασχηματισμός: Ποιος είναι ο αντικαταστάτης του Στέλιου Πέτσα (Pic)

Ανασχηματισμός: Ποιος είναι ο αντικαταστάτης του Στέλιου Πέτσα (Pic)

Ποιος είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης.

Ο Χρήστος Ταραντίλης είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά τον σημερινό, μίνι, ανασχηματισμό της κυβέρνησης, διαδεχόμενος τον Στέλιο Πέτσα, ο οποίος μετακινείται στο υπουργείο Εσωτερικών ως αναπληρωτής υπουργός, με υπουργό (αντί του Τάκη Θεοδωρικάκου) τον Μάκη Βορίδης.

Ο Ταραντίλης είναι πανεπιστημιακός καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, εξελέγη βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, στο Επικρατείας, στις εκλογές του 2019.

Είναι γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων καθώς και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας στη Βουλή, ενώ συμμετείχε και ως μέλος στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος της Βουλής το φθινόπωρο του 2019.

Από το 2013 κατείχε τη θέση του πρωτοβάθμιου καθηγητή (Full Professor) στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διατελέσει πρόεδρος του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας και Διευθυντής της ερευνητικής μονάδας «Επιχειρησιακής Έρευνας και Συστημάτων Αποφάσεων» στο ίδιο Πανεπιστήμιο για μία δεκαετία. Επιπλέον ήταν μέλος του εκδοτικού συμβουλίου του φημισμένου αμερικάνικου περιοδικού Networks (εκδοτικός οίκος Wiley), πρόεδρος και μέλος των επιτροπών πλήθους διεθνών επιστημονικών συνεδρίων στο χώρο της διοικητικής επιστήμης, της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.

Ανασχηματισμός: Ποιος είναι ο αντικαταστάτης του Στέλιου Πέτσα (Pic)

Γεννημένος το 1973 και με καταγωγή από την Κορινθία, φοίτησε στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών ενώ στα 19 του μετείχε στη ροκ μπάντα με το όνομα «The Odd Mods»!

Αργότερα δραστηριοποιήθηκε με την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, το 2009 παντρεύτηκε τη Νίκη, το 2010 απέκτησαν το πρώτο τους παιδί, την Κωνσταντίνα και το 2013 τη Χαρά.