Ψυχρολουσία μετά την μετάλλαξη: Το νέο στέλεχος του κορωνοϊού φέρνει νέα μέτρα

Ανατροπή με την παράταση lockdown

Πόσο πραγματικά θα διαρκέσει.

Επίσημα ανακοινώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η παράταση του lockdown για μία ακόμα εβδομάδα.

Αυτό που πολλοί δεν κατάλαβαν, όμως, είναι πως στην πραγματικότητα έγινε λόγος για «τουλάχιστον μία εβδομάδα παράτασης», καθώς κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι αναμένουν το τρίτο κύμα της πανδημίας ως αποτέλεσμα των γιορτών.

Όπως ανακοινώθηκε χθες, τα περιοριστικά μέτρα θα έχουν διάρκεια έως τις 18 Ιανουαρίου, ωστόσο ήδη συζητιέται ο κόσμος να κληθεί να παραμείνει σε καθεστώς lockdown μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου (και βλέπουμε!), καθώς τα επιδημιολογικά στοιχεία έχουν καταφέρει να προκαλέσουν τεράστια ανησυχία.

Kαι αυτό πριν καν ανοίξουν τα σχολεία, με το άνοιγμα των οποίων δεν συμφώνησε σημαντικό κομμάτι της επιστημονικής κοινότητας.

Εννέα περιοχές της Αττικής παραμένουν είναι στο κόκκινο, με τους λοιμωξιολόγους να ξεκαθαρίζουν πως τα νούμερα κρουσμάτων που θα έχουμε σε 10 περίπου ημέρες από σήμερα θα είναι τεράστια λόγω της διασποράς του ιού κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων αλλά και λόγω μετάλλαξης του ιού.

Δείτε ακόμα: Τα 5 νέα μέτρα που θα ισχύσουν με το άνοιγμα των σχολείων

Το τρίτο κύμα όπως φαίνεται δεν θα αποφευχθεί. Πράγμα που σημαίνει πως τα μέτρα δύσκολα θα χαλαρώσουν μέχρι την άνοιξη του 2021.
Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.