Τι απαντά η ΕΡΤ στα σενάρια για το λουκέτο στην ΕΡΑ Σπορ

Τι απαντά η ΕΡΤ στα σενάρια για το λουκέτο στην ΕΡΑ Σπορ

Οι εξελίξεις στο εν λόγω «καυτό» θέμα.

Κινητικότητα, μετά από μέρες, στο θέμα της ΕΡΑ Σπορ. Ότι «δεν είναι στις προθέσεις της διοίκησης της ΕΡΤ» η επιβολή λουκέτου στον σταθμό αλλά «η αναδιάρθρωση της λειτουργίας του, με αλλαγές στο πρόγραμμα και αξιοποίηση των δημοσιογράφων της τηλεόρασης και στις ραδιοφωνικές μεταδόσεις».

Τούτο το διαβάσαμε στο typologies.gr του πάντα έγκυρου Βασίλη Κουφόπουλου. Αυτό λέει το ρεπορτάζ του για την ΕΡΑ Σπορ.

Ωστόσο υπάρχουν ερωτήματα, όχι φυσικά προς τον συνάδελφο, προς Θεού, μα προς την εν λόγω θέση της ΕΡΤ. Πώς ακριβώς λοιπόν θα γίνει αυτό; Θα ακούς στην ΕΡΑ Σπορ την περιγραφή της τηλεόρασης; Για τέτοια αναδιάρθρωση μιλάμε; Αυτά τα κάνει ο ΣΚΑΪ 100.3 με το δελτίο ειδήσεων εδώ και χρόνια…

Και τι θα πει «αναδιάρθρωση στην ΕΡΑ Σπορ»; Είναι αναδιάρθρωση να μη στέλνεις αποστολές στο εξωτερικό για περιγραφές; Είναι αναδιάρθρωση να πληρώνεις 15 χιλιάρικα για περιγραφές στο Eurobasket και να τις ακυρώνεις; Προφανώς και όχι, ρητορικά τα ερωτήματα.

Χθες πάντως κουβεντιάστηκε πολύ το θέμα στην Αγία Παρασκευή, επίσημα διαψεύδουν ότι υπήρξε πρόθεση για να κλείσει η ΕΡΑ Σπορ. Υπήρξε. Ωστόσο την αποκάλυψη του Dailymedia δεν την περίμεναν και φαίνεται ότι ανακρούουν πρύμναν – προς ώρας, έστω.

Δεν αναδιαρθρώνεις λοιπόν ένα ραδιόφωνο όταν το απαξιώνεις και το υποβαθμίζεις. Πολλώ δε μάλλον όταν η ΕΡΑ Σπορ αποτελεί και διαχρονικά το δημόσιο αθλητικό ραδιόφωνο και, πλέον, παίζει ξανά μπάλα σε… ντουέτο με τον Σπορ FM μιας και ο Over FM εδώ και εβδομάδες δεν παίζει πια στα ερτζιανά, παρά μόνο διαδικτυακά – και άγνωστο για πόσο ακόμη.

Και είναι γεγονός, διότι στην ΕΡΤ τα διαβάζουν όλα, ότι το κράξιμο μέσω των social media εσάς, των ακροατών, έπαιξε σημαίνοντα ρόλο.

Θα επανέλθουμε.


?Τιτιβίσματα στο @mintiarxis

? E-mail εις το [email protected]

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.