Φάσκουν και αντιφάσκουν για την ΕΡΑ Σπορ...

Φάσκουν και αντιφάσκουν για την ΕΡΑ Σπορ…

Προκαλεί ερωτήματα το νέο οργανόγραμμα της ΕΡΤ.

Ως «μνημείο ασυναρτησίας, αντιφάσεων και επιτελικής ασχετοσύνης» χαρακτηρίζουν αρκετοί εργαζόμενοι στο Ραδιομέγαρο το περιβόητο «επιχειρησιακό και στρατηγικό σχέδιο 2020-24» της ΕΡΤ, όσον αφορά στην ΕΡΑ Σπορ.

Το σχέδιο έχει συναντήσει τη σφοδρή αντίδραση των συνδικαλιστικών φορέων (ΕΣΗΕΑ, ΠΟΣΠΕΡΤ κ.ά.) για το σύνολο των ρυθμίσεων που προβλέπει ενώ επιφυλάσσει μια υποτιμητική μεταχείριση για το δημόσιο αθλητικό ραδιόφωνο που έχει αξιοσημείωτη πορεία στον χώρο.

Σύμφωνα με το οργανόγραμμα η ΕΡΑ Σπορ εντάσσεται στη Γενική Διεύθυνση Προγράμματος – και όχι στην αθλητική! «Μετατρέπουν τους αθλητικούς δημοσιογράφους σε… διασκεδαστές» ακούγεται στους διαδρόμους του Ραδιομεγάρου.

Αν δει κανείς το οργανόγραμμα, στη σελίδα 14 η ΕΡΑ Σπορ χαρακτηρίζεται ως «αθλητικός σταθμός με τακτικές ειδήσεις και κάλυψη της αθλητικής επικαιρότητας» και στη σελίδα 19 ως «παραγωγή περιεχομένου που δεν σχετίζεται με την ειδησεογραφία και επικαιρότητα, όπως είναι εκπομπές ρεαλισμού, πολιτισμού, ψυχαγωγία και μυθοπλασία».

Αφήστε δε που αναφέρεται ότι στην ΕΡΑ Σπορ θα ενταχθούν «εκπομπές πέραν του ποδοσφαίρου», τη στιγμή που η το ραδιόφωνο τις μεταδίδει…. εδώ και χρόνια, για όλα τα σπορ. Αλήθεια, εκεί στη διοίκηση της ΕΡΤ, δεν ακούν το δικό τους ραδιόφωνο;