Εκτέλεση Καραϊβάζ: Λύθηκε το μυστήριο με το σκούτερ των δολοφόνων

Εκτέλεση Καραϊβάζ: Λύθηκε το μυστήριο με το σκούτερ των δολοφόνων

Οι αστυνομικοί είναι πλέον βέβαιοι.

Την ώρα που το ενδεχόμενο τρομοκρατικής υπόθεσης έχει πλέον αποκλειστεί, οι αστυνομικοί είναι βέβαιοι πια ότι η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ ήταν συμβόλαιο θανάτου.

Μιλάμε για επαγγελματίες εκτελεστές οι οποίοι ακολούθησαν ένα σχέδιο το οποίο αρχικά έδειχνε να έχει δύο κενά.

Το πρώτο είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με τουλάχιστον τρεις μάρτυρες οι εκτελεστές δεν είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους.

Νεότερες πληροφορίες, βέβαια, αναφέρουν ότι φορούσαν χειρουργική μάσκα, οπότε τα πρόσωπά τους δεν ήταν σε κοινή θέα όπως αρχικά πίστευαν οι Αρχές. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο τότε η ταυτοποίησή τους από κάποια κάμερα ασφαλείας θα ήταν εύκολη. Σίγουρα κανείς δεν θα περίμενε από επαγγελματίες δολοφόνους να κάνουν ένα τόσο φτηνό λάθος κι όπως δείχνουν τα πράγματα δεν το έκαναν.

Το δεύτερο και πιο μεγάλο μυστήριο, που είχε να κάνει με το σκούτερ των δραστών λύθηκε. Οι Αρχές από την πρώτη στιγμή προσπάθησαν να καταλάβουν γιατί οι δολοφόνοι επέλεξαν μια μηχανή χαμηλού κυβισμού, η οποία σε περίπτωση καταδίωξης δεν θα μπορούσε να τους βοηθήσει να ξεφύγουν.

Πλέον οι αξιωματικοί της αστυνομίας είναι βέβαιοι ότι αφενός επέλεξαν το αθόρυβο σκουτεράκι για να μην κινήσουν βλέμματα και υποψίες περιμένοντας με μια μηχανή μεγάλου κυβισμού σε μια ήσυχη γειτονιά όπως η συγκεκριμένη στον Άλιμο, αφετέρου είχαν και συνεργούς.

Οι Αρχές είναι βέβαιες ότι πολύ κοντά στο σημείο της εκτέλεσης τους περίμενε κάποιο βανάκι με τους συνεργούς, μέσα στο οποίο μπήκαν μαζί με το σκούτερ και εξαφανίστηκαν. Λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία οι άνδρες της αστυνομίας έδωσαν εντολή να ελέγχονται όλα τα σκούτερ της ίδιας μάρκας που θα έβρισκαν, όμως το πραγματικό σκούτερ της δολοφονίας δεν βρισκόταν στο δρόμο, αλλά μέσα στο βανάκι.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν όλες τις κάμερες ασφαλείας προσπαθώντας να βρουν ένα πλάνο ώστε να δέσουν το σενάριο της ύπαρξης συνεργών και να δώσουν νέα τροπή στις έρευνες για την εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.