Φινάλε για τον «Σασμό» | Ο γάμος του Μαθιού βάφεται με αίμα

Φινάλε για τον «Σασμό» | Ο γάμος του Μαθιού βάφεται με αίμα

Ο πρώτος κύκλος φτάνει στο τέλος του.

15 επεισόδια μας χωρίζουν από το φινάλε του πρώτου κύκλου του «Σασμού» το οποίο οι τηλεθεατές θα απολαύσουν στο τέλος του Ιουνίου.

Τι θα δούμε μέχρι τότε, όμως, και πώς θα πέσει η αυλαία;

Αναλυτικά, όσα γράφει το περιοδικό «Χάι» για την εξέλιξη της σειράς:

Όλα ξεκινούν όταν ο Γεράσιμος αποκαλύπτει στη Στέλλα την πραγματική του ταυτότητα. Η κοπέλα συνειδητοποιεί πως ο Καραπάνος σκοπεύει να σκοτώσει τον ίδιο του τον γιο, γι’ αυτό και αποφασίζει να του εξομολογηθεί την αλήθεια.

«Ο Γεράσιμος είναι γιος σου», του λέει, με αποτέλεσμα εκείνος να χάσει τη γη κάτω από τα πόδια του. Κι ενώ τα τσιράκια του Καραπάνου ετοιμάζονται για την εκτέλεση, ο ίδιος μπαίνει σαν ασπίδα σωτηρίας μπροστά από τον γιο του, με αποτέλεσμα εκείνος τελικά να «τρώει» τη σφαίρα.

Ο Καραπάνος αφήνει την τελευταία του πνοή, με τον Γεράσιμο να είναι σοκαρισμένος. Όπως θα δούμε ο νεαρός θα φύγει για το εξωτερικό, με τη Στέλλα να μην τον ακολουθεί.

Ο Αστέρης σώζει την Αργυρώ

Από την άλλη, ο Αστέρης, μετά την αποκάλυψη του Αγγέλου πως η Αργυρώ πάσχει από σοβαρή νεφροπάθεια και χρειάζεται να υποβληθεί σε μεταμόσχευση, χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του. Κι ενώ οι δικοί της αγωνιούν, ο νεαρός αποφασίζει να υποβληθεί σε εξετάσεις προκειμένου να δει αν είναι συμβατός δότης.

Πράγματι τα αποτελέσματα βγαίνουν και ο Αστέρης είναι ο μόνος που μπορεί να σώσει την Αργυρώ. Γνωρίζοντας πως η τελευταία δεν θα επέτρεπε ποτέ κάτι τέτοιο, προχωράει σε μια μυστική συμφωνία με τη Μαρίνα. «Θα δώσω εγώ το νεφρό μου, αλλά θα είσαι η μόνη που θα το ξέρεις. Δεν πρέπει να μάθει ποτέ η Αργυρώ την ταυτότητα του δότη», λέει στη Μαρίνα και εκείνη με δάκρυα συγκίνησης του δίνει τον λόγο της.

Ο Αστέρης για να μην κινήσει υποψίες λέει στην Καλλιόπη πως για δεκαπέντε περίπου μέρες θα φύγει από την Κρήτη για επαγγελματικούς λόγους και δίνει τη συγκατάθεσή του στους γιατρούς για να προχωρήσουν στην επέμβαση.

Η ημέρα για το κρίσιμο χειρουργείο της Αργυρώς ξημερώνει, με την ίδια να αγνοεί πως ο Αστέρης είναι εκείνος που θα της σώσει τη ζωή. Το κρίσιμο χειρουργείο πραγματοποιείται, με την Αργυρώ χάρη στον Αστέρη να ξεφεύγει από τον κίνδυνο.

Νεκρός ο Άγγελος από τα χέρια της Καλλιόπης

Μέσα σε όλα αυτά, η Βασιλική και ο Μαθιός κάνουν όνειρα και προετοιμάζονται για τον γάμο τους. Ωστόσο ο κλοιός στενεύει γύρω από τον Μαθιό και η αστυνομία ψάχνει όλο και περισσότερο στο περιβάλλον του, γεγονός που δεν περνάει απαρατήρητο από τη Βασιλική. Παρότι προσπαθεί να ξεφύγει από την πίεση της, ο Μαθιός αποφασίζει να μιλήσει στον Μανώλη.

Συγκεκριμένα του λέει ότι η κατάσταση, αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί, γι’ αυτό αν νομίζει πως πρέπει να τον καταδώσει να το κάνει. Ο Μανώλης όμως δεν θέλει να γίνει η αιτία που ο Νικηφόρος θα γίνει φονιάς. Και αυτό γιατί ξέρει ότι αν μιλήσει, ο Νικηφόρος θα σκοτώσει τον Μαθιό κι αυτό τον αποτρέπει για άλλη μια φορά να πει την αλήθεια. Όπως θα δούμε στο φινάλε, η ημέρα του γάμου του Μαθιού και της Βασιλικής ξημερώνει.

Το ζευγάρι είναι έτοιμο να ξεκινήσει και επίσημα το ταξίδι της κοινής του ζωής, ελπίζοντας πως αυτή τη φορά τίποτα και κανείς δεν θα επισκιάσει την ευτυχία τους. Οι προσδοκίες τους, όμως, διαψεύδονται πανηγυρικά, εξαιτίας της Καλλιόπης.

Λίγες μόλις ώρες πριν το Μυστήριο, η «Καπετάνισσα» βάφει τα χέρια της με αίμα βυθίζοντας την Κρήτη στον πόνο και στην οδύνη. Ο Αγγελος αφήνει την τελευταία του πνοή, φέρνοντας τον Μαθιό αντιμέτωπο με τον χειρότερο εφιάλτη του. Ο φόνος αυτός θα αλλάξει για πάντα τα δεδομένα και θα αποτελέσει τη βάση των όσων θα ακολουθήσουν στη δεύτερη σεζόν.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.