5 νέες σειρές από την ΕΡΤ τη σεζόν 2022 - 2023

5 νέες σειρές από την ΕΡΤ τη σεζόν 2022 – 2023

«Δυνατές» παραγωγές.

Σημαντική επένδυση στη μυθοπλασία θα κάνει τη νέα σεζόν η ΕΡΤ. Στη δημόσια τηλεόραση θα συνεχίσουν οι σειρές «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» αλλά και «Τα Καλύτερά μας χρόνια» που έχουν αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις μέχρι σήμερα.

Ωστόσο, στο πρόγραμμα της ΕΡΤ αναμένονται και πέντε νέες παραγωγές. Η πρώτη είναι το «Μία νύχτα του Αυγούστου», που αποτελεί τη συνέχεια της σειράς «Το Νησί» που μεταδιδόταν στο Mega. Η τηλεοπτική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου της Βικτόρια Χίσλοπ θα είναι στο πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Στη σειρά θα δούμε πώς έχουν συνεχίσει τις ζωές τους οι ήρωες μετά το κλείσιμο της Σπιναλόγκας. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα είναι μεταξύ άλλων οι Μαρία Καβογιάννη, Γιάννης Στάνκογλου, Γιούλικα Σκαφιδά, Λεωνίδας Κακούρης, Ορφέας Αυγουστίδης και Ευγενία Δημητροπούλου.

Στην ΕΡΤ θα δούμε άλλη μία τηλεοπτική μεταφορά βιβλίου, το «Φλόγα και Άνεμος». Όπως και στο ομότιτλο βιβλίο του Στέφανου Δάνδολου, έτσι και στη σειρά θα παρακολουθήσουμε τον θυελλώδη έρωτα της Κυβέλης με τον Γεώργιο Παπανδρέου. Στους βασικούς πρωταγωνιστικούς ρόλους θα βρίσκονται οι Καριοφυλλιά Καραμπέτη και ο Άρης Λεμπεσόπουλος.

«Το Βραχιόλι της Φωτιάς» είναι ακόμη ένα μυθιστόρημα που γίνεται δραματική σειρά στην ΕΡΤ. Η ιστορία επικεντρώνεται στην καταστροφή της Θεσσαλονίκης το 1917 με τη μεγάλη φωτιά και όλες οι ιστορίες δραστηριοποιούνται σε εκείνη την εποχή.

Η πλοκή βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, αφού η συγγραφέας, Βεατρίκη Σαΐα – Μαγρίζου, περιγράφει τη ζωή της από τη μεγάλη πυρκαγιά στη Θεσσαλονίκη έως και το Ολοκαύτωμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι Νένα Μεντή, Νίκος Ψαρράς, Θάνος Τοκάκης και Χρήστος Λούλης θα είναι στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Στο νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ θα υπάρχει και κωμική σειρά, το «Κάνε ότι κοιμάσαι» με πρωταγωνιστή τον Σπύρο Παπαδόπουλο. Στο επίκεντρο θα βρίσκεται ένας καθηγητής σε σχολείο μίας υποβαθμισμένης… από πολλές πλευρές… συνοικίας με κάποιους από τους μαθητές να χωρίζονται σε αντίπαλες ομάδες, δημιουργώντας μεταξύ τους ή και με άλλους αρκετά προβλήματα.

Ωστόσο η ιστορία ξεκινά με τον καθηγητή που επιστρέφοντας σπίτι του βρίσκει δολοφονημένη τη σύζυγό του και εξαφανισμένη την κόρη του. Στην προσπάθειά του να μάθει τι έχει συμβεί θα αρχίσει να ξεμπλέκει ένα κουβάρι ανατροπών… και αποκαλύψεων με εμπλεκόμενους πρόσωπα υπεράνω πάσης υποψίας.

Στο πρόγραμμα της Δημόσιας τηλεόρασης βλέπουμε και μουσική σειρά με την υπογραφή του Φοίβου Δεληβοριά. «Τα Νούμερα», η νέα σειρά της ΕΡΤ θα αποτελείται από 24 επεισόδια.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.