The Crown 5 | Το trailer, οι επίμαχες σκηνές και οι διαφωνίες

The Crown 5 | Το trailer, οι επίμαχες σκηνές και οι διαφωνίες

Ποιες σκηνές που θα προβληθούν στον 5ο κύκλο έχουν ήδη αναστατώσει το παλάτι…

Στις 9 Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσουν τα νέα επεισόδια από τον πολυαναμενόμενο πέμπτο κύκλου του «The Crown», όπου θα προβληθεί η… αρχή του τέλους, με τον πρίγκιπα Κάρολο και την πριγκίπισσα Νταϊάνα να βρίσκονται πλέον σε διαμάχη.

Στον νέο κύκλο ο χρόνος γυρνά στη δεκαετία του ‘90 όταν το παλάτι του Μπάκιγχαμ βρίσκεται σε αναταραχή.

Τα πρωτοσέλιδα ασχολούνται με τις πολυτάραχες ζωές των γαλαζοαίματων, ενώ κάστρο του Ουίνσδορ παίρνει φωτιά, πυροδοτώντας μια εθνική κρίση για το ποιος θα έπρεπε να πληρώσει το λογαριασμό για την αποκατάστασή του. Σκηνές από το τρέιλερ δείχνουν την πριγκίπισσα Νταϊάνα αλλά και τη θρυλική συνέντευξή της στο «Panorama» τον Νοέμβριο του 1995. Σε εκείνη τη συνέντευξη, είχε πει στον Μάρτιν Μπασίρ του BBC για τη σχέση της με τον πρίγκιπα Κάρολο και τη βεβαιότητά της ότι «ήμασταν τρεις σε αυτόν τον γάμο».

Ο νέος κύκλος της σειράς του Netflix θα παρουσιάσει τις τελευταίες στιγμές της πριγκίπισσας Νταϊάνα πριν από τον τραγικό θάνατό της στο Παρίσι, κάτι που προκαλεί οργή στο παλάτι… Σύμφωνα με την «Sun», θα καλύψει τις ημέρες, ακόμη και τις ώρες πριν από τον δυστύχημα τον Αύγουστο του 1997.

Η σειρά βρίσκεται ήδη αντιμέτωπη με επικρίσεις για άλλες σκηνές που πρόκειται να εμφανιστούν στον νέο κύκλο, μεταξύ των οποίων η παρουσίαση του βασιλιά Καρόλου ως άπιστου ραδιούργου που συνωμοτούσε εναντίον της ίδιας του της μητέρας αλλά και του «ειδυλλίου» του πρίγκιπα Φίλιππου με τη στενή του φίλη Πένι Ρόμσεϊ. Ίσως, μετά τον πρόσφατο θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, το timing να μην είναι δα και το κατάλληλο.

Οι περισσότεροι όμως ανησυχούν για τις σκηνές που απεικονίζουν τις τελευταίες ώρες της Νταϊάνα, με έναν να φέρεται να λέει στην The Sun «αισθάνομαι σαν να ξεπερνιέται μια πολύ λεπτή γραμμή». Πηγή κοντά στον πρίγκιπα Γουίλιαμ- τον μεγαλύτερο γιο της πριγκίπισσας, δήλωσε πως αναμένουν ότι ο πρίγκιπας θα εξοργιστεί από την κίνηση του Netflix να αναπαραστήσει τις τελευταίες ημέρες της μητέρας του, για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Ο, δε, επίσημος βιογράφος της βασιλομήτορος Γουίλιαμ Σόουκρος χαρακτήρισε τη σειρά «απεχθή» και «σκόπιμα επιζήμια», μιλώντας στην «Daily Telegraph»: «Το σενάριο γεμάτο με ψέματα και μισές αλήθειες που περικλείονται σε δαντέλα και βελούδο»,.

Πηγή από τα γυρίσματα φέρεται να δήλωσε στη «Sun: «Η σειρά πάντα προσπαθούσε να παρουσιάσει μια φανταστική εκδοχή της βασιλικής ιστορίας με όσο το δυνατόν περισσότερη ευαισθησία. Αλλά τελευταία, καθώς τα πράγματα πλησιάζουν στο σήμερα, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να επιτευχθεί αυτή η ισορροπία».

Ακόμη και η πρώην υπουργός Πολιτισμού Ναντίν Ντόρις δήλωσε ότι το σωστό θα ήταν η σειρά να εμφανίζει μια προειδοποίηση πως πρόκειται για προϊόν μυθοπλασίας και όχι για την πραγματική απεικόνιση της ιστορίας.

Ίσως έχει και δίκιο. Σε… επίμαχο προσεχές ο Κάρολος παίρνει ώθηση από μια δημοσκόπηση εφημερίδας που δείχνει ότι το 47% των υπηκόων της Βασίλισσας υποστηρίζει την παραίτηση. Αυτή η ιστορία βασίζεται σε μια πραγματική δημοσκόπηση του 1990, αλλά με μια κρίσιμη διαφορά. Στην πραγματική, το 47% δήλωσε ότι η βασίλισσα θα πρέπει να παραδώσει τον θρόνο «κάποια στιγμή» στο μέλλον…

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.