Είστε έτοιμοι να φάτε... τούρτα; Ρήγας-Αποστόλου φέρνουν την κωμωδία της χρονιάς! (Vids)

Είστε έτοιμοι να φάτε… τούρτα; Ρήγας-Αποστόλου φέρνουν την κωμωδία της χρονιάς! (Vids)

Η ΕΡΤ έκανε την κίνηση-ματ...

Θα μπορούσε κάλλιστα να υπάρχει η φωτογραφία τους δίπλα στο λήμμα «επιτυχία» στο λεξικό- και δικαίως: αποτελούν, μαζί με τους Ρέππα-Παπαθανασίου, το πιο πετυχημένο δίδυμο στα χρονικά της ελληνικής τηλεόρασης, με επιτυχίες που έχουν χαραχτεί με ανεξίτηλο μελάνι στο μυαλό και την καρδιά των τηλεθεατών.

Επί σειρά ετών η AGB αποτελούσε την… ερωμένη τους, μιας και σε εβδομαδιαία βάση έκαναν τα μηχανάκια της να χτυπούν στους ρυθμούς ενός και μόνο χρώματος: του κόκκινου.

Το τηλεοπτικό τους βιογραφικό μιλάει- για την ακρίβεια κραυγάζει- από μόνο του: «Δύο Ξένοι», το ημιτελές (μα εκπληκτικό) «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;», «Οι στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη» και το «Κόκκινο δωμάτιο», όλα τους εκπληκτικές σειρές που αγαπήθηκαν όσο ελάχιστες στη χώρα μας.

Είστε έτοιμοι να φάτε... τούρτα; Ρήγας-Αποστόλου φέρνουν την κωμωδία της χρονιάς! (Vids)

Ο λόγος, φυσικά, για τον Αλέξανδρο Ρήγα και τον Δημήτρη Αποστόλου.

Το πετυχημένο δίδυμο μετά από μια μακρά περίοδο «αποχής» αποφάσισε να ενώσει εκ νέου τις ταλαντούχες δυνάμεις του, καθώς συγγράφουν (και ο Ρήγας σκηνοθετεί και παίζει, όπως συνηθίζει) την «Τούρτα της μαμάς».

Το νέο τους σήριαλ θα προβάλλεται κάθε Πέμπτη στις 23.00 μέσα από την συχνότητα της ΕΡΤ, με την κρατική τηλεόραση να πετυχαίνει το κόλπο-γκρόσο, μιας και έκανε δικό της ένα πρότζεκτ που είναι a priori δεδομένο πως θα συζητηθεί.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Βασικός άξονας της σειράς είναι τα οικογενειακά τραπέζια της μαμάς: τραπέζια που στήνονται σε γενέθλια, επετείους γάμων, βαφτίσεις, κηδείες, αλλά και σε γιορτές, όπως τα Χριστούγεννα, η Πρωτοχρονιά, το Πάσχα, όπου οι καλεσμένοι -διαφορετικών ηλικιών, διαθέσεων και πεποιθήσεων- μαζεύονται για να έρθουν πιο κοντά, να γνωριστούν, να θυμηθούν, να χαμογελάσουν, αλλά και να μαλώσουν, να διαφωνήσουν…

Όταν, λοιπόν, το φαγητό παύει να είναι, απλώς, ένας τρόπος γαστρονομικής ευχαρίστησης, ένας κώδικας επιβίωσης, και γίνεται μια γλυκιά αφορμή για παρέα, για αγάπη, για ασφάλεια, τότε φτάνει στο τραπέζι «Η τούρτα της μαμάς». Για να επιβεβαιώσει τη συντροφικότητα, την παρέα, την ιδέα της οικογένειας.

Η συγκεκριμένη τούρτα μιας απλής, καθημερινής, συνηθισμένης μαμάς, της Καίτης Κωνσταντίνου, η οποία έχει βαλθεί να γίνει διαδικτυακά διάσημη, έχει μια μαγική δύναμη. Απαλύνει καθετί που μας στενοχωρεί, μας αγχώνει ή μας φέρνει σε δύσκολη θέση, μας κάνει να τα ξεχνάμε όλα και να χαμογελάμε ξανά όπως τότε που ήμασταν παιδιά.

Η τούρτα κρύβει καλά το μυστικό της, γιατί είναι πολύτιμο και το ξέρουν μόνο οι μαμάδες αυτού του κόσμου, όταν τη φτιάχνουν για τον άντρα τους και τα παιδιά τους…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ 

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στη νέα οικογενειακή κωμωδία, που μέσα από την ιδιαίτερη και διεισδυτική ματιά των δημιουργών της, θα παρακολουθεί τις ιστορίες μιας μεσοαστικής οικογένειας στην Αθήνα του 2020, έχουν ο Κώστας Κόκλας (Τάσος) και η Καίτη Κωνσταντίνου (Ευανθία), ενώ το καστ επιφυλάσσει και πολλές άλλες εκπλήξεις, όπως την εμφάνιση του Αλέξανδρου Ρήγα στον ρόλο του θείου Ακύλλα και της Λυδίας Φωτοπούλου στον ρόλο της καταπληκτικής γιαγιάς, Μαριλούς.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η τούρτα της μαμάς! Από Οκτώβριο στην ΕΡΤ

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Καιτη Κωνσταντινου (@ketikonstantinou) στις

Την σκηνοθεσία της σειράς έχει αναλάβει, όπως προείπαμε, ο Αλέξανδρος Ρήγας, ενώ συνυπογράφει το σενάριο μαζί με τον Δημήτρη Αποστόλου. Το πετυχημένο δίδυμο, ωστόσο, θα έχει και… βοήθεια σε μερικά επεισόδια (τακτική που εφάρμοσαν με τεράστια επιτυχία και στο «Κόκκινο Δωμάτιο»), καθώς την συγγραφική ομάδα συμπληρώνουν σύμφωνα με πληροφορίες του dailymedia.com.gr ακόμα δύο ταλαντούχοι σεναριογράφοι (μία κοπέλα και ένας άντρας), δείγμα γραφής των οποίων θα δούμε όσο προχωράει η σειρά- πάντα, φυσικά, υπό την επίβλεψη του αξεπέραστου διδύμου.

Είστε έτοιμοι να φάτε... τούρτα; Ρήγας-Αποστόλου φέρνουν την κωμωδία της χρονιάς! (Vids)

ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ

Η «Τούρτα της μαμάς» θα κάνει… ντεμπούτο την προσεχή Πέμπτη (15/10) μέσα από την συχνότητα της ΕΡΤ, με την υπόθεση του πρώτου επεισοδίου να έχει γίνει γνωστή: Οι επισκέψεις της μητέρας του Τάσου, της πληθωρικής καλοπροαίρετης, πλην ανακατώστρας, Αλεξάνδρας από τας Σέρρας, δεν χαρακτηρίζονταν ποτέ από έναν απλό και εθιμοτυπικό χαρακτήρα.

Κι ούτε αυτή τη φορά θα γινόταν εξαίρεση. Στα δαιμόνια πλάνα της χωράνε από κρίσιμες εξετάσεις υγείας, έναν τυπικό έλεγχο της πορείας του γάμου του γιου της, την τροφοδοσία της οικογένειας με υπέρβαρα πεσκέσια τοπικών ΠΟΠ μεζέδων της ιδιαίτερης πατρίδας της μέχρι και προξενιά στον ατίθασο Πάρη με την άπειρη και ντροπαλή Χριστίνα.

Τα σχέδιά της περιπλέκονται και μερικώς αναστέλλονται από την έλευση του μετρ σεφ Ανδρέα Λαγού, που δεν έρχεται απλώς για να δοκιμάσει τις σπεσιαλιτέ της Ευανθίας, αλλά κρατώντας μια πρόταση «βόμβα», που θα τινάξει τα θεμέλια ενός γάμου!

Είστε έτοιμοι να φάτε... τούρτα; Ρήγας-Αποστόλου φέρνουν την κωμωδία της χρονιάς! (Vids)

Η ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Η ΕΡΤ μετά από πάρα πολλά χρόνια αποφάσισε να κάνει στροφή στην ελληνική μυθοπλασία, δίνοντας το «πάτημα» σε μεγάλους δημιουργούς της εγχώριας αγοράς να παρουσιάσουν την τηλεοπτική σεζόν 2020-2021 τη νέα τους δουλειά.

Κινούμενη σ’ αυτό το πλαίσιο, έκλεισε την συμφωνία για να γυριστεί η «Τούρτα της μαμάς», και φαίνεται πως πέτυχε διάνα: τα πρώτα πλάνα, τα τρέιλερ αλλά και όλοι όσοι διάβασαν το ολοκληρωμένο σενάριο των πρώτων επεισοδίων μιλούν για βιτριολικές ατάκες, δηκτικό χιούμορ που τσακίζει κόκκαλα, μια διαφορετική ματιά στην σκηνοθεσία, γρήγορο ρυθμό και, φυσικά, γέλιο μέχρι δακρύων ή λιποθυμίας- όποιο από τα δύο έρθει πρώτο.

Λογικό πέρα ως πέρα: για Ρήγα-Απστόλου μιλάμε.

Πώς στο καλό θα μπορούσε να είναι αλλιώς;

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.