Από το «The Voice» στην παρουσίαση εκπομπής της Cosmote TV

Cosmote TV: Το δεδομένο που αλλάζει και επηρεάζει τα τηλεοπτικά της Super League

Η κεντρική διαχείριση και τα σενάρια.

Η Cosmote TV, με επίσημη επιβεβαίωση ανθρώπων της διοργανώτριας, ενδιαφέρεται για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Super League και η φράση που ακούστηκε ήταν «κεντρική διαχείριση».

Η οποία όμως κεντρική διαχείριση, ήτοι όλες οι ομάδες, μαζί, ομαδικά, προς ώρας δεν υφίσταται. Ναι, όλες οι ΠΑΕ έχουν συμβόλαια με τη Nova αλλά οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν ήταν διμερείς, όχι κεντρικά. Είναι εφικτό να αναβιώσει η κεντρική διαχείριση;

Ναι, αν τα ποσά ανέβουν… παραπάνω από όσα είναι τώρα καθώς το φετινό συμβόλαιο της Nova με όλες τις ΠΑΕ, και τις 14, ξεπερνά τα 50 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών 11 λαμβάνει ο Ολυμπιακός, 8 (μαζί με τα μπόνους στόχων) ο ΠΑΟΚ, 7 ο Παναθηναϊκός, 6,5 η ΑΕΚ και 4,5 ο Αρης. Συνολικά 37 εκατ. λαμβάνει το Big-5 και περί τα 15 με 16 οι άλλες εννέα ομάδες.

Από την Cosmote TV, σύμφωνα με πληροφορίες, αφενός επιβεβαιώνεται ότι υπήρξε συνάντηση με ανθρώπους της Super League, όχι για διαπραγματεύσεις αλλά για διερεύνηση προθέσεων (και από τις δύο πλευρές). Αφετέρου, με την ατάκα κύκλων της συνδρομητικής πως «κανένα ενδεχόμενο δεν αποκλείεται», είναι υπαρκτό το σενάριο η Cosmote TV να μην ενδιαφερθεί μόνο για την κεντρική διαχείριση (αν αυτή εντέλει αναβιώσει) αλλά και για «ατομικά» συμβόλαια ΠΑΕ.

Και είναι απολύτως λογικό, σε καθεστώς ελεύθερης αγοράς, η Cosmote TV να… χτυπήσει μέρος, ή όλο, του ελληνικού πρωταθλήματος μιας και από τη νέα σεζόν δεν θα έχει τα δικαιώματα της Ισπανίας και της Γερμανίας, που κατέχει ως φέτος, ούτε τη Γαλλία (που είναι στη Nova), ενδεχομένως ούτε την Ιταλία, ο διαγωνισμός για την οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Μεσοβδόμαδα βέβαια παίζει… μονότερμα ποδοσφαιρικά καθώς όχι μόνο ανανέωσε για μια ακόμη 3ετία το Champions League και το Europa League, μα και εξασφάλισε τα δικαιώματα του νεοσύστατου Conference League.

Οι εξελίξεις αναμένονται με ενδιαφέρον και, σε μια διαδικασίας προσφοράς και ζήτησης, οι ΠΑΕ θα βγουν κερδισμένες…

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.