«Νεκρώνει» η tv - Μέχρι πότε δεν θα πραγματοποιούνται γυρίσματα

Το κανάλι που έχασε την πρωτιά λόγω κορωνοϊού

Η αλλαγή στο πρόγραμμα έφερε και μείωση στα νούμερα.

Σημαντικές αλλαγές έχει φέρει και στο τηλεοπτικό τοπίο η κρίση του κορωνοϊού.

Τα κανάλια έχουν μεταβάλλει το πρόγραμμά τους προκειμένου να προσαρμοστούν στις ανάγκες της εποχής. Η ψυχαγωγία έχει σχεδόν εξαφανιστεί από τα προγράμματα των σταθμών και αυτό όπως είναι λογικό έχει φέρει συνταρακτικές αλλαγές.

Το πρώτο που πλήττεται βέβαια από την απουσία ψυχαγωγίας είναι τα έσοδα των σταθμών. Ο ψυχαγωγικός τομέας άλλωστε είναι αυτό που φέρνει και διαφημίσεις στα κανάλια. Κάπως έτσι είναι δεδομένο ότι η επόμενη σεζόν θα είναι διαφορετική.

Όμως η μεταβολή των προγραμμάτων έχει φέρει και διαφορετικές συνθήκες στα νούμερα τηλεθέασης όπως αυτά αποτυπώνονται από τη Nielsen. Ο μεγάλος χαμένος της υπόθεσης είναι αναμφίβολα ο ΑΝΤ1.

Το κανάλι του Αμαρουσίου μέχρι πριν περίπου έναν μήνα κρατούσε την πρωτιά στην τηλεθέαση. Η μυθοπλασία του καναλιού με αιχμή του δόρατος τις «Άγριες Μέλισσες» είχε φέρει στον σταθμό διαδοχικές πρωτιές μέχρι πριν λίγες εβδομάδες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen ο ΑΝΤ1 την εβδομάδα 24/2-1/3 ήταν στην πρώτη θέση με ποσοστό 15,8% αφήνοντας στη δεύτερη και τρίτη θέση τον ΣΚΑΪ και το Star αντίστοιχα. Από την επόμενη εβδομάδα, δεύτερη του μήνα Μαρτίου ξεκίνησε η κρίση του κορωνοϊού στην Ελλάδα αλλά και οι αλλαγές στα νούμερα τηλεθέασης.

Ο ΑΝΤ1 κράτησε τα νούμερα του στο 15,3% αλλά έχασε την πρωτιά από τον ΣΚΑΪ. Τις επόμενες εβδομάδες, μετά την απουσία της ψυχαγωγία το κανάλι έχασε ακόμη περισσότερο φτάνοντας στο 13,1% στο διάστημα 16-22 Μαρτίου. Μάλιστα την εβδομάδα που μας πέρασε ο ΑΝΤ1 σημείωσε 12,2% χάνοντας ακόμη και τη δεύτερη θέση από το Star που με το «MasterChef» εξακολουθεί να καταγράφει σημαντικές επιδόσεις.