Σε ποιο κανάλι είδαν περισσότεροι Ελληνες το debate;

Σε ποιο κανάλι είδαν περισσότεροι Ελληνες το debate;

Σημείωσε συνολικά ποσοστό τηλεθέασης που άγγιξε το 22% και ήρθε πρώτο και με μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα κανάλια.

Ο υποδειγματικός τρόπος που η ΕΡΤ διοργάνωσε, κάλυψε και μετέδωσε ένα τόσο σημαντικό γεγονός, όπως το debate των πολιτικών αρχηγών, επιβραβεύθηκε και από τους τηλεθεατές, που την ανέδειξαν, χθες Τετάρτη 10 Μαΐου, μακράν πρώτη σε τηλεθέαση, αν και την τηλεμαχία αναμετέδιδαν την ίδια ώρα σχεδόν όλα τα τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας.

Η  ΕΡΤ σημείωσε συνολικά ρεκόρ τηλεθέασης, που άγγιξε το 22% και ήρθε πρώτη και με μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα κανάλια, αφήνοντας και σε αυτό το μεγάλο πολιτικό γεγονός τη σφραγίδα της.

Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία της Nielsen, η ΕΡΤ1 και η ΕΡΤ3, που μετέδωσαν το debate, σημείωσαν μέσο όρο τηλεθέασης 20,1% και 1,9% αντίστοιχα, ενώ για τουλάχιστον ένα λεπτό το παρακολούθησαν περισσότερα από 2.100.000 άτομα.

Τα υπόλοιπα ιδιωτικά κανάλια σημείωσαν μέσο όρο τηλεθέασης πολύ μικρότερο από τη δημόσια τηλεόραση, με τον ΣΚΑΪ να έρχεται δεύτερος με 10,8%. Ακολούθησαν ο ALPHA με 9,3%, το OPEN με 6,7%, ο ΑΝΤ1 με 4,5% και το STAR με 3,5%. Πίσω από την ΕΡΤ έμεινε όμως και το MEGA, αν και μετέδωσε, σε απευθείας σύνδεση, έναν κρισιμότατο ποδοσφαιρικό αγώνα της κορυφαίας διοργάνωσης του Champions League. Έκανε ποσοστό τηλεθέασης 17,2%.

Οι τηλεθεατές έμειναν συντονισμένοι με την ΕΡΤ και μετά την τηλεμαχία, παρακολουθώντας την εκπομπή «Επίλογος» με τον Απόστολο Μαγγηριάδη που ήταν επικεντρωμένη, όπως είναι φυσικό, στα όσα έγιναν μπροστά και πίσω από τις κάμερες κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας.

Παρά το προχωρημένο της ώρας, ο «Επίλογος» σημείωσε ΜΟ τηλεθέασης 12,8%, ποσοστό που ήταν το μεγαλύτερο σε σχέση με τις αντίστοιχες εκπομπές που μετέδωσαν τα ιδιωτικά κανάλια την ίδια ώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετάδοση για πρώτη φορά του debate στην ελληνική νοηματική γλώσσα από την ΕΡΤ3 είχε θετικό αντίκτυπο. Το Σωματείο Διερμηνέων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας επικρότησε τον τρόπο διοργάνωσης και παρουσίασης της τηλεμαχίας, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι το όλο εγχείρημα αποτελεί και κατάκτηση των χρόνιων διεκδικήσεων της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδας, που παλεύει σταθερά για την ισότιμη πρόσβαση στην ενημέρωση.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.