Η «Φρουτοπία» επιστρέφει στην ΕΡΤ

Η «Φρουτοπία» επιστρέφει στην ΕΡΤ

Ο Πίκος Απίκος ξανά στη δημόσια τηλεόραση.

Αρχικώς ήταν ελληνική σειρά κόμικ που δημιούργησαν το 1983 ο συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Ευγένιος Τριβιζάς και ο σκιτσογράφος Νίκος Μαρουλάκης.

Ολοκληρώθηκε σε τρεις κύκλους με 50 τεύχη, κυκλοφορώντας από τις εκδόσεις Πατάκη. Και, το 1985, η «Φρουτοπία» μεταφέρθηκε τηλεοπτικά στην ΕΡΤ από την οικογένεια Σοφιανού, οπτικοποιημένο με μαριονέτες κουκλοθεάτρου και σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

Η σειρά ξεκίνησε να προβάλλεται στις 8 Νοεμβρίου 1985 αλλά το φινάλε της «Φρουτοπίας» έμελλε να προβληθεί ποτέ, λόγω… περικοπών. Προβλήθηκαν όμως τρεις κύκλοι, με συνολικά 47 επεισόδια.

Και, αρκετοί γνωστοί Έλληνες ηθοποιοί δάνεισαν τις φωνές τους στους ήρωες της τηλεοπτικής μεταφοράς της «Φρουτοπίας», όπως οι Δημήτρης Πιατάς, Δάνης Κατρανίδης, Σταύρος Ξενίδης, Ντίνα Κώνστα, Βάσια Τριφύλλη, Άννα Παναγιωτοπούλου, Παύλος Κοντογιαννίδης, Τάσος Πεζιρκιανίδης και άλλοι. Στην αφήγηση ήταν ο Κώστας Σκόκος.

Η «Φρουτοπία» επιστρέφει λοιπόν στην ΕΡΤ μέσω… ERTflix, τη νέα πλατφόρμα της. Η ονειρεμένη «Φρουτοπία» ψηφιοποιήθηκε για πρώτη φορά και οι κούκλες του Φαίδωνα και της Ήβης Σοφιανού, με πρωταγωνιστή τον Πίκο Απίκο είναι ήδη στη νέα πλατφόρμα της ΕΡΤ στις προτάσεις από το αρχείο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.