Ο Πετρούνιας «εκτόξευσε» την ΕΡΤ

Ο Πετρούνιας «εκτόξευσε» την ΕΡΤ

Εντυπωσιακά νούμερα τηλεθέασης για τη Δημόσια τηλεόραση.

Η προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια στον τελικό των κρίκων «εκτόξευσε» τα νούμερα τηλεθέασης της ΕΡΤ 2. Ο χρυσός Ολυμπιονίκη του Ρίο είναι από τους πλέον δημοφιλής αθλητές στην Ελλάδα αφού έχει τεράστιες επιτυχίες.

Ο τελικός των κρίκων, με τη συμμετοχή του Έλληνα πρωταθλητή, ξεκίνησε γύρω στις 11 το πρωί της Δευτέρας και ολοκληρώθηκε μισή ώρα αργότερα. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο αφού πήρε 15.200 βαθμούς.

Ο αγώνας του ωστόσο συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των τηλεθεατών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen, ο τελικός των κρίκων στην ΕΡΤ 2 σημείωσε μέσο όρο 34,4% στο δυναμικό κοινό και 30% στο γενικό σύνολο. Πρόκειται για ποσοστά πολύ πάνω από τον μέσο όρο της ΕΡΤ που κινείται σε μονοψήφια ποσοστά.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ανάλογη τηλεθέαση είχε και η… μη μετάδοση του προκριματικού των κρίκων. Η ΕΡΤ δεν έδειξε την προσπάθεια του Έλληνα αθλητή ωστόσο όπως φάνηκε αρκετοί ήταν εκείνοι που περίμεναν συντονισμένοι.

Την ώρα που ήταν προγραμματισμένη η προσπάθεια του Πετρούνια, στο διάστημα 10:30 – 10:45, η ΕΡΤ κατέγραψε το… διαστημικό για τα δεδομένα της 21,6% στο δυναμικό κοινό. Είναι προφανές πως όλοι τους περίμεναν να δουν τον Έλληνα αθλητή και άφησαν στην άκρη τα άλλα κανάλια, που έμειναν πιο πίσω: Το ΣΚΑΙ ήταν στο 18,1%, το MEGA έμεινε στο 13,6% τα υπόλοιπα έμειναν σε μονοψήφιο επίπεδο.

 

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.