Τι θα γίνει με την έβδομη «ορφανή» άδεια

Τι θα γίνει με την έβδομη «ορφανή» άδεια

Μία παραμένει στο «συρτάρι» του ΕΣΡ

Σχεδόν δύο χρόνια έχουν περάσει από την αδειοδότηση πέντε τηλεοπτικών σταθμών. Πρόκειται για το Open, τον ΣΚΑΪ, το Star, τον ΑΝΤ1 και τον ALPHA. Ήταν η δεύτερη διαδικασία που έγινε μετά την ακύρωση του νόμου Παππά που κρίθηκε αντισυνταγματικός από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Λίγο καιρό αργότερα εξασφάλισε άδεια και η Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη. Στην αρχή ήταν προγραμματισμένο να βγει στον «αέρα» το One Channel που βγήκε ως ιντερνετικό κανάλι, ενώ από τα μέσα Φεβρουαρίου εκπέμπει το Mega αφού τα περιουσιακά στοιχεία του καναλιού πέρασαν στην εταιρεία Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Σύμφωνα με την τότε διαδικασία είχαν προκηρυχθεί επτά άδειες.

Αυτό σημαίνει ότι μία έχει μείνει «ορφανή», την οποία κανείς επιχειρηματίας ή επιχειρηματικό σχήμα δεν έχει διεκδικήσει. Η διαδικασία προβλέπει ότι μετά τις άδειες γενικού περιεχομένου θα πρέπει να προκηρυχθούν οι περιφερειακές και θεματικές άδειες, οι οποίες παραμένουν στον «πάγο» αυτή την στιγμή.

Όπως αναφέρει ο Γρηγόρης Μελάς δύο επιχειρηματίες φέρεται να διεκδικούν την έβδομη τηλεοπτική άδεια.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα στόχος τους είναι να βγάλουν στον αέρα τηλεοπτικό σταθμό μέχρι το ξεκίνημα της επόμενης τηλεοπτικής σεζόν.

Θυμίζουμε ότι το τίμημα για την κάθε άδεια είναι 35 εκατομμύρια ευρώ και έχει ισχύ 10 χρόνια. Η πρώτη δόση είναι τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που πρέπει να δώσουν οι επιχειρηματίες εφόσον καταφέρουν να εξασφαλίσουν την έβδομη άδεια.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.