Αντώνη Κανάκη, θα το καταφέρεις κι αυτό;

Αντώνη Κανάκη, θα το καταφέρεις κι αυτό;

Η ώρα προβολής της εκπομπής μένει η ίδια, αλλά οι συνθήκες είναι διαφορετικές φέτος. Προς το παρόν.

Όπως έχουν συνηθίσει το κοινό τους, οι «Ράδιο Αρβύλα» μπαίνουν με το πάσο τους στην τηλεοπτική σεζόν, γνωρίζοντας πια, μετά από 14 σεζόν, ποιοι είναι, πόσοι θα τους δουν και έχοντας περάσε από όλα στα στάδια.

Έζησαν και τα 40άρια, έζησαν και τα 15άρια πέρσι. Άλλες οι συνθήκες όμως, άλλες οι απαιτήσεις και δεν υπήρξε ούτε μία σεζόν που με βάση τους αριθμούς δεν ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα προγράμματα της τηλεόρασης και του καναλιού τους.

Τα τελευταία δύο χρόνια οι «Ράδιο Αρβύλα» κινήθηκαν μακριά από τις συνήθειες τους. Μέχρι τον Ιανουάριο του 2020, όταν και ξέσπασε η αντιπαράθεση με τον ΣΚΑΪ, ξέραμε πως η εκπομπή προβάλλεται μια φορά την εβδομάδα, άλλη μία το «Βινύλιο» και τέλος. Στο πρώτο lockdown τους είδαμε να επιστρέφουν στο καθημερινό, όχι όμως τηλεοπτικά, μα από το Youtube. Εκεί ήταν ίσως οι καλύτεροι «Ράδιο Αρβύλα» των τελευταίων 5-6 ετών, γιατί ήταν ελεύθεροι, χωρίς τις αγκυλώσεις ενός καναλιού.

Πέρσι, επέστρεψαν τηλεοπτικά μέσω του Open Beyond, στο δεύτερο μισό της τηλεοπτικής σεζόν και παρέμειναν στο καθημερινό. Μάλιστα, επανήλθαν στο καθημερινό απόγευμα, πριν από το δελτίο ειδήσεων, όπως έκαναν στα πρώτα 3 χρόνια τους στον ΑΝΤ1. Το πείραμα πέτυχε σε απροσδόκητο βαθμό, αλλά υπήρχε εξήγηση. Το lockdown ήταν αυστηρό, ήταν στο ξεκίνημα του όταν άρχισαν κι αυτοί και δεν φαινόταν φως στο τούνελ.

Η ώρα προβολής τους βασίστηκε, πιθανότατα, σε αυτό το σκεπτικό και μπόρεσαν να σταθούν απέναντι στα δελτία ειδήσεων που έπαιζαν στα άλλα κανάλια εκείνη την ώρα. Άλλη η περσινή χρονιά όμως κι άλλο η φετινή. Αν δεν πάνε τα πράγματα εντελώς στραβά, δεν προβλέπεται lockdown, παρά μόνο μέτρα που θα ανεβοκατεβαίνει η αυστηρότητα τους ανάλογα την εποχή και τα ποσοστά εμβολιασμού.

Είναι επομένως ένα στοίχημα η ώρα προβολής τους στις 20:00. Είναι βέβαια μια έξυπνη κίνηση καθώς μετά τις 21:00 τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα γι΄αυτούς, αλλά στο διάστημα 23:00 – 24:00 ίσως να υπήρχε χώρος και πιο εύκολος για να διατηρήσουν μια τροχιά υψηλών τηλεθεάσεων.

Στον ΑΝΤ1 προφανώς πιστεύουν ότι θα ησυχάσει για φέτος το κεφάλι τους σε αυτή τη ζώνη, αλλά η τηλεθέαση σε αυτή τη ζώνη είναι πλήρως κατακερματισμένη και θα αποτελέσει ένα ακόμα παράσημο για τους «Ράδιο Αρβύλα» αν μπορέσουν να έχουν σταθερά ένα 15-17%.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.