Eurovision 2022 | Τα πρώτα ονόματα για την εκπροσώπηση της Ελλάδας (Vid)

Eurovision 2022 | Αυτές είναι οι 5 υποψήφιες ελληνικές συμμετοχές

Η επιλογή και οι αντιδράσεις.

Ανακοινώθηκαν από την ΕΡΤ το βράδυ της Τετάρτης οι πέντε υποψήφιοι για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision. Οι καλλιτέχνες που έχουν επιλεγεί από την ΕΡΤ, με αλφαβητική σειρά, είναι οι Amanda Georgiadi, good job nicky, Joanna Drigo, Ilias Kozas, Lou is.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημόσιας τηλεόρασης η επιλογή έγινε μέσα από 40 τραγούδια που εστάλησαν. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η τελική επιλογή δε θα γίνει από το κοινό αλλά από την αρμόδια επιτροπή της ΕΡΤ.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Επιτροπή Αξιολόγησης της ΕΡΤ, αφού άκουσε τα 40 υποψήφια τραγούδια που κατατέθηκαν ως προτάσεις για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στον 66ο Διαγωνισμό της Eurovision, που θα διεξαχθεί τον Μάιο στο Τορίνο, επέλεξε τα πέντε που προκρίνονται στην επόμενη φάση της διαδικασίας.

Οι καλλιτέχνες που έχουν επιλεγεί, με αλφαβητική σειρά, είναι οι Amanda Georgiadi, good job nicky, Joanna Drigo, Ilias Kozas, Lou is.

Από την επόμενη εβδομάδα, τα μέλη της επιτροπής θα προγραμματίσουν διαδοχικές συναντήσεις με τους καλλιτέχνες και την ομάδα τους, προκειμένου να παρουσιάσουν αναλυτικότερα τις προτάσεις τους. Η τελική επιλογή θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες από επιτροπή της ΕΡΤ»

Η γνωστοποίηση των ονομάτων έφερε το ξέσπασμα του Νίκου Γκάνου. Ο τραγουδιστής, ήταν σύμφωνα με δημοσιεύματα ένας από εκείνους που κατέθεσε πρόταση στην ΕΡΤ για τη φετινή Eurovision.

Σημείωσε μάλιστα ότι η δημόσια τηλεόραση επιχειρεί να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου. Αναφέρθηκε μάλιστα στον γιο του Γιάννη Πάριου, Good Job Nicky που είναι στην πεντάδα που ανακοινώθηκε από την ΕΡΤ.

Αναλυτικά το μήνυμά του:

«Αυτή είναι η τελική πεντάδα λοιπόν που αποφάσισαν κεκλεισμένων των θυρών στην ΕΡΤ. Επίσης αυτή είναι η τελική πεντάδα χωρίς λόγο μιας και ξέρουμε ποιος θα πάει. Επίσης πείτε μου ρε παιδιά υπάρχει λόγος για τελική πεντάδα, αν δεν γίνει ελληνικός τελικός; Ή απλά θέλουν να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου και καλά ότι όλα γίνονται, όπως πρέπει; Αφού θα γίνει ανάθεση γιατί δεν λένε ότι θα πάμε με “αυτόν” , εντελώς τυχαία θα πω τον γιο του Μεγάλου κατά τα άλλα Γιάννη Πάριου! Κρίμα που για άλλη μια φορά δεν θα αποφασίσει ο κόσμος, κρίμα που πάλι δεν μας δίνουν την ευκαιρία έστω να ακουστούμε και οι υπόλοιποι καλλιτέχνες, κρίμα που κάποιοι έχουν ειδική μεταχείριση. Ελλάδα, μια ζωή με παρασκήνιο».

Eurovision 2022 |  Αυτές είναι οι 5 υποψήφιες ελληνικές συμμετοχές

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.