The Voice | Στον ΣΚΑΪ βλέπουν το κύκνειο άσμα ενός talent show που κούρασε

The Voice | Στον ΣΚΑΪ βλέπουν το κύκνειο άσμα ενός talent show που κούρασε

Πόσοι θυμούνται άραγε τους νικητές;

Όταν «κλείνεις» μια κριτική επιτροπή με Σάκη Ρουβά, Έλενα Παπαρίζου, Πάνο Μουζουράκη και Κωνσταντίνο Αργυρό, τότε έχεις στην ουσία κάποια από τα δυνατότερα ονόματα της ελληνικής μουσικής. Στην πορεία του «The Voice» προστέθηκαν και οι βοηθοί των coaches, ενώ υπάρχει και ο παρουσιαστής, ο Γιώργος Λιανός. Πρόκειται για μια παραγωγή με πολλά μεγάλα ονόματα που αμείβονται και ανάλογα.

Όντας πια στην 6η σεζόν του, το «The Voice» έχει διαγράψει μια τηλεοπτική πορεία φυσιολογική, απ΄αυτές που κάνουν τέτοια σόου. Πέρασε από τη φάση της ανύψωσης, στη φάση της σταθεροποίησης και τώρα της καθίζησης. Δεν είναι ότι φταίει σε κάτι η παραγωγή. Ούτε ότι φταίνε σε κάτι όσοι το απαρτίζουν, μπροστά και πίσω από τις κάμερες.

Είναι ότι πρόκειται για ένα τηλεοπτικό brand που το έχουμε στην τηλεόραση από το 2014, δηλαδή 7 συνεχόμενες σεζόν.

Μέσα από τον ΣΚΑΪ πήρε μια τονωτική ένεση, ειδικά με την πρώτη σύνθεση επιτροπής και τον Καπουτζίδη παρουσιαστή, η αλλαγή με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη αντί του Μαραβέγια δεν επηρέασε δραματικά το τάλεντ σόου, όμως πια έχει έρθει ο κορεσμός. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, χρονική κυρίως, η παρουσία του Αργυρού θα είχε ανεβάσει τρομερά την τηλεθέαση. Αυτό δε συνέβη.

Το «The Voice» καταγράφει τηλεθέαση από το 12% και κάτω στο δυναμικό κοινό και κάτω από 15% στο γενικό σύνολο και τις τελευταίες εβδομάδες έχει πιάσει ως και μονοψήφια, όπως έγινε το Σάββατο στο δυναμικό κοινό που ήταν κάτω από 10%.

Γενικώς η φετινή χρονιά είναι κακή σε επίπεδο τηλεθέασης για τον ΣΚΑΪ, με πολλές αστοχίες και φαίνεται να έχει πάρει η μπάλα και το «The Voice» που ούτως ή άλλως δεν έχει πολλά περιθώρια ελιγμού. Το στοιχείο που οδηγεί στο τέλος το τάλεντ σόου είναι πως μετά από 6 κύκλους, κανείς δε θυμάται τους νικητές, κανείς από τους συμμετέχοντες δεν έχει κάνει έστω ένα μικρό μπαμ και μόνο ξέμπαρκα singles από δω κι από κει που κράτησαν μόνο για λίγο.

Δεν διαφαίνεται λοιπόν το νόημα με το οποίο θα συνεχιστεί και το 2022 – 2023 το συγκεκριμένο σόου, το οποίο -δυστυχώς για τον ΣΚΑΪ- κεντρίζει το ενδιαφέρον του τηλεθεατή μόνο κατά τη φάση των blind auditions…

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.