Έριξε τα βέλη του: Μπηχτή μεγατόνων Γιάννη Μπέζου για Κανάκη και «Ράδιο Αρβύλα» (Vid)

Έριξε τα βέλη του: Μπηχτή μεγατόνων Γιάννη Μπέζου για Κανάκη και «Ράδιο Αρβύλα» (Vid)

Ο Γιάννης Μπέζος έδωσε τη δική του οπτική γύρω από τη σάτιρα.

Ο Γιάννης Μπέζος παραχώρησε τη νέα του συνέντευξη στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη στο Mega και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο πώς αντιλαμβάνεται ο ίδιος τη σάτιρα, τι είναι αυτό που θα τον κάνει να γελάσει, ενώ σχολίασε με επικριτικό τρόπο και τις αγκυλώσεις που υπάρχουν σήμερα στις παραγωγές σε επίπεδο κοινωνικού σχολιασμού.

Ο ηθοποιός υποστήριξε ότι δεν θεωρεί πως υπάρχει κάτι το αστείο στις φάρσες ή στο να πέσει κάποιος ή, ακόμα περισσότερο, στο να σατιρίσει κανείς τους αρχηγούς της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, γιατί «το θεωρεί εύκολο».

Αναμφίβολα, αυτή η φράση του αφορά σε κάθε είδους πολιτική σάτιρα, με το μυαλό όλων μας να πηγαίνει στη μοναδική σατιρική εκπομπή της τηλεόρασης εν έτει 2022 που δεν είναι άλλη από το «Ράδιο Αρβύλα» του Αντώνη Κανάκη.

«Δε βάζω μετρητή στο γέλιο. Δεν θα γελάσω ποτέ αν δω κάποιον άνθρωπο και σκοντάψει και πέσει κάτω. Δεν το βρίσκω αστείο. Δεν γελάω με φάρσες, δεν μου αρέσουν, το θεωρώ εύκολο. Επίσης, δεν γελάω αν σατιρίσει κάποιος τον πρόεδρο της κυβέρνησης ή τον αρχηγό της αντιπολίτευσης. Και αυτό το θεωρώ εύκολο», είπε χαρακτηριστικά.

Όσο για την ελληνική μυθοπλασία, ο Γιάννης Μπέζος υποστήριξε ότι φοβούνται να καταπιαστούν με τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία και γι΄αυτό θεωρεί ότι έχουν συντηρητικό και γεροντίστικο λόγο.

«Η τηλεόραση θέλει τόλμη, γιατί είναι συντηρητική. Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε ξένες παραγωγές πολλά θέματα να μην μας ενοχλούν αλλά όταν γίνονται στη γλώσσα μας μάς ενοχλούν. Πρέπει να σταματήσουν να μας ενοχλούν γιατί δείχνουν ότι είμαστε αρχοντοχωριάτες. Υπάρχουν θέματα πολλά που ταλαιπωρούν την ελληνική κοινωνία, τα βλέπετε καθημερινά στις ειδήσεις τι γίνεται, με τα οποία δεν καταπιανόμαστε. Είμαστε ακόμα στον αστερισμό του χωριού.

Οι ‘Απαράδεκτοι’ είχαν ξεχωριστό ενδιαφέρον, δεν είναι κάτι συνηθισμένο. Αυτή η επιτυχία που κατέγραψαν είναι επειδή στην εποχή του ήταν παράξενο. Πριν βγει στον αέρα δεν ήταν και όλοι ενθουσιασμένοι. Μην κοιτάτε εκ των υστέρων που είναι όλοι φαν. Αυτά γίνονται με επιμονή, απενεχοποιημένα και με καθαρή παιδική ματιά. Η σειρά αυτό είχε. Το κείμενο της Δήμητρας ήταν εκπληκτικό.

Η γλώσσα είναι συντηρητική, είναι γεροντίστικα πράγματα αυτά. Βλέπω σειρές που έπαιζα πριν από 20 χρόνια και είναι πολύ πιο τολμηρές. Τώρα λένε αυτό δεν μπορούμε να το βάλουμε, μιλάμε για γελοία πράγματα. Είναι αστειότητες αυτά».

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.