Δύο μέτρα και δύο σταθμά! «Κούρεμα» η Cytavision, πληρώνει τα τηλεοπτικά το γερμανικό Sky!

Δύο μέτρα και δύο σταθμά! «Κούρεμα» η Cytavision, πληρώνει τα τηλεοπτικά το γερμανικό Sky!

Αλλά μέτρα στην Κύπρο, άλλα στη Γερμανία…

Την αρχή έκανε το Canal+ στη Γαλλία και ο (τηλεοπτικός) ασκός του Αιόλου, άνοιξε αναφορικά με τις οικονομικές επιπτώσεις των σωματείων από την έξαρση του κορωνοϊού που «παρέλυσε» και το ποδόσφαιρο. Η CYTA αποφάσισε να προχωρήσει σε στάση πληρωμών η –θυγατρική της- Cytavision, όπερ μεθερμηνευόμενον ότι μέχρι νεωτέρας δεν θα καταβάλλονται τα χρήματα στην ΚΟΠ, η οποία με την σειρά της έκανε τα εμβάσματα στους συλλόγους που ήταν συμβεβλημένοι με την ΚΟΠ TV.

Στη CYTA προφανώς περιμένουν να δουν τι θα γίνει με την τύχη των πρωταθλημάτων. Εννοείται πως, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν αγώνες ελέω της πανδημίας του κορωνοϊού, η CYTA δεν θέλει να πληρώσει για αγώνες που δεν διεξάγονται. Πληροφορίες, δε, αναφέρουν ότι η τελευταία δόση που θα έπαιρνε η ΚΟΠ από την Cytavision ήταν ύψους 2 εκατ. ευρώ στις 31 Μαρτίου και η οποία δεν κατεβλήθη.

Το πρόβλημα είναι, πια, μεγάλο, για κάθε χώρα… Αλλά εξαρτάται και πώς το χειρίζεσαι. Στη Γερμανία, εν αντιθέσει και εν παραδείγματι, όχι μόνο δεν προχωράει σε… κούρεμα αλλά το γερμανικό Sky Deutschland, το οποίο έχει αποκτήσει τηλεοπτικά δικαιώματα μετάδοσης (σε Γερμανία και Αυστρία) των πρώτων δύο κατηγοριών, ενημέρωσε τους συλλόγους ότι δεν πρόκειται να έχει μειώσεις το τηλεοπτικό τους συμβόλαιο. Και όχι μόνο αυτό: συζητάει με τις ομάδες ώστε η προκαταβολή της τελευταίας φετινής δόσης, που επρόκειτο να δοθεί τον Μάιο, να καταβληθεί άμεσα ώστε να… ανασάνουν οι σύλλογοι. Αυτά είναι…

 

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.