Eurovision 2022 | Αυτό είναι το τραγούδι της Ελλάδας (Vid)

Eurovision 2022 | H EBU αμφισβητεί τα αποτελέσματα 6 κριτικών επιτροπών

Η επίσημη ανακοίνωση.

Παράτυπα μοτίβα στις ψηφοφορίες κάποιων από τις χώρες που συμμετείχαν το βράδυ του Σαββάτου στη ψηφοφορία του μεγάλου τελικού του διαγωνισμού της Eurovision, ανακοίνωσε η EBU, με τουλάχιστον 6 χώρες να ελέγχονται.

Η επίσημη ανακοίνωση, όπως μεταφέρθηκε στην εκπομπή «ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ» του Mega αναφέρει τα εξής:

«Κατά την ανάλυση της ψηφοφορίας των κριτικών επιτροπών στη δεύτερη πρόβα του δεύτερου ημιτελικού εντοπίστηκαν παράτυπα μοτίβα ψηφοφορίας στα αποτελέσματα των κριτικών επιτροπών.

Προκειμένου να συμμορφωθεί με τις Οδηγίες Ψηφοφορίας του Διαγωνισμού, η EBU συνεργάστηκε με τον εκλογικό εταίρο της για να υπολογίσει ένα υποκατάστατο συγκεντρωτικό αποτέλεσμα για κάθε ενδιαφερόμενη χώρα τόσο για τον Δεύτερο Ημιτελικό όσο και για τον Μεγάλο Τελικό (υπολογισμένο με βάση τα αποτελέσματα άλλων χωρών με παρόμοια μοτίβα ψηφοφορίας)».

Mάλιστα η EBU προειδοποιεί στο κλείσιμο της ανακοίνωσης ότι κάθε προσπάθεια αλλοίωσης της βαθμολογίας λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψιν της και έχει το δικαίωμα από τις επίσημες οδηγίες για τον τρόπο ψηφοφορίας, να αφαιρέσει αυτές τις ψήφους που μπορεί να επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Eurovision 2022 | H EBU αμφισβητεί τα αποτελέσματα 6 κριτικών επιτροπών

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.