Αγγελική Νικολούλη | Ο λόγος που μιλά πάντα στον πληθυντικό όταν αναφέρεται στον δολοφόνο που έχει εντοπίσει

Αγγελική Νικολούλη | Ο λόγος που μιλά πάντα στον πληθυντικό όταν αναφέρεται στον δολοφόνο που έχει εντοπίσει

Γιατί παρότι γνωρίζει την αλήθεια επιλέγει αυτόν τον τρόπο στο ρεπορτάζ.

Η Αγγελική Νικολούλη ολοκλήρωσε το βράδυ της Παρασκευής ακόμα έναν κύκλο της πολυετούς επιτυχημένης εκπομπής έρευνας «Φως στο τούνελ» έχοντας ασχοληθεί τους τελευταίους μήνες με την υπόθεση των τριών αποτρόπαιων θανάτων των κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη που οδήγησε στη σύλληψη της μητέρας τους Ρούλας Πισπιρίγκου με την κατηγορία τουλάχιστον μίας δολοφονίας με πρόθεση, ενώ η έρευνα συνεχίζεται και αναμένονται να απαγγελθούν και άλλες κατηγορίες για τους θανάτους των άλλων δύο κοριτσιών.

Κατά τη διάρκεια των μηνών αυτών η Αγγελική Νικολούλη χειρίστηκε την υπόθεση με τον τρόπο που η ίδια γνωρίζει πολύ καλά ώστε και τηλεοπτικά να είναι ένα προϊόν που θα κρατούσε σε αγωνία το κοινό για τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις αλλά και να είναι καλυμμένη, χωρίς να εμπλέκεται η ίδια σε απαγγελία άμεσων κατηγοριών σε όσους έδειχνε το ρεπορτάζ ότι εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα.

Πέρα από τις ενδυματολογικές επιλογές, οι οποίες σύμφωνα με τους φαν της παρουσιάστριας, έδειχναν πότε βρίσκεται κοντά στην αποκάλυψη του δολοφόνου, η Αγγελική Νικολούλη έχει και έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο να απευθύνεται ή να φωτογραφίζει τον βασικό κατηγορούμενο. Αυτός είναι η χρήση του πληθυντικού.

Η δημοσιογράφος σπάνια θα πει «αυτός που σκότωσε τον τάδε» αλλά θα χρησιμοποιήσει τον γενικό όρο [αυτοί που τον σκότωσαν». Ειδικότερα όταν δεν υπάρχει εισαγγελική κατηγορία η παρουσιάστρια χρησιμοποιεί όρους «το έπνιξαν», «το έκρυψαν», μένοντας έτσι πάντα νομικά καλυμμένη, χωρίς να κινδυνεύει η ίδια ούτε το ρεπορτάζ της από πιθανές νομικές εμπλοκές από αγωγές των κατηγορουμένων.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.