Να πώς η ΕΡΤ βγάζει το δικό της Netflix

Να πώς η ΕΡΤ βγάζει το δικό της Netflix

Θα μπορούσε να λέγεται και Ertflix…

ΕΡΤ και τεχνολογία πηγαίνουν, τα τελευταία χρόνια… χέρι χέρι. Και δεν είναι απόρροια μιας κυβερνητικής πρωτοβουλίας αλλά συνολικά των χειρισμών των τελευταίων ετών στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Από σήμερα λοιπόν η ΕΡΤ, που έχει ήδη προχωρήσει αρκετά την υβριδική της τηλεόραση, προσφέρει 24 ταινίες, με μια πολύ απλή διαδικασία: πατώντας το κόκκινο κουμπί στο τηλεκοντρόλ του στην ΕΡΤ Hybrid.

Ναι, θα μπορούσε να λέγεται και… Ertflix αλλά δεν έχει ακόμη αποφασισθεί ακόμη το νέο όνομα. Τα ανάλογα, των συνδρομητικών, ονομάζονται Novaflix (της Nova) και Cosmote OTΡ (over the top, της Cosmote TV).

Τι σχεδιάζεται λοιπόν στην ΕΡΤ; Μια πλατφόρμα που δεν θα έχει και πολλά να ζηλέψει από το Netflix ή την Amazon, ως λένε. Εκτός από τις 24 ταινίες, η ΕΡΤ ήδη αυτή τη στιγμή έχει διαθέσιμα 12 ξένα σήριαλ, 10 βραβευμένες σειρές ντοκιμαντέρ, 13 γνωστές σειρές παιδικού προγράμματος και, ευλόγως, όλα τα μαθήματα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης του υπουργείου Παιδείας που μεταδίδεται κάθε πρωί στην ΕΡΤ2.

ΕΡΤ on demand λοιπόν, σε μια δουλειά που γίνεται συστηματικά, εδώ και καιρό, στο Ραδιομέγαρο και είναι διαθέσιμη, αρκεί να έχει συνδεθεί η τηλεόραση με το διαδίκτυο.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.