Ξεκινά το ΕΡΤ NEWS | Τι θα είναι, τι πρόγραμμα θα δείχνει

Ξεκινά το ΕΡΤ NEWS | Τι θα είναι, τι πρόγραμμα θα δείχνει

Τα πρόσωπα που θα το στελεχώσουν.

Αντίστροφη μέτρηση για το EΡΤ ΝΕWS.

Το νέο αποκλειστικά ενημερωτικό κανάλι της ΕΡΤ θα κάνει πρεμιέρα στις 5 Σεπτεμβρίου ενώ από τις 19 Σεπτεμβρίου oι τηλεθεατές θα μπορούν να το παρακολουθούν στις πρώτες θέσεις του τηλεκοντρόλ τους σε υψηλή ευκρίνεια (HD). Παράλληλα, θα αρχίσει η μετάδοσή του και από τις συνδρομητικές πλατφόρμες, Cosmote TV και Nova.

Το νέο κανάλι θα προσφέρει ενημέρωση όλο το 24ωρο, επτά μέρες την εβδομάδα, ενώ στις καινοτομίες που εισάγει είναι το L Banner. Πρόκειται για ένα ειδησεογραφικό εργαλείο που σχεδιάστηκε από την ΕΡΤ, σε συνεργασία με την ιρλανδική δημόσια τηλεόραση. Οι ειδήσεις εμφανίζονται και γραπτώς (στο κάτω και στο δεξί μέρος της οθόνης), προκειμένου να έχουν συνεχή ενημέρωση και οι τηλεθεατές με προβλήματα ακοής.

Μια ακόμη καινοτομία του νέου ενημερωτικού καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης είναι η στρατηγική συνεργασία του ΕΡΤ NEWS με το διεθνές δίκτυο Euronews, τις ειδήσεις του οποίου θα μεταδίδει τέσσερις φορές την ημέρα, και συγκεκριμένα στις 13:00, στις 16:00, στις 19:00 και στις 22:00.

Ο Ηλίας Σιακαντάρης θα παρουσιάζει καθημερινά στο ERT NEWS μια νέα ενημερωτική ζώνη στις 20:00 με επίκεντρο κυρίως τις διεθνείς εξελίξεις στην οικονομία και στην πολιτική και τον αντίκτυπό τους στη χώρα μας. Επικρατέστερο πρόσωπο για την πρωινή ζώνη είναι η Σταυρούλα Χριστοφιλέα ενώ εκπομπές θα κάνουν οι Απόστολος Μαγγηριάδης και Σοφία Παπαϊωάννου, αμφότεροι νεοφερμένοι στην ΕΡΤ.

Πρωτοποριακό ήταν βέβαια το promo video του νέου ενημερωτικού καναλιού, καθώς είναι η πρώτη φορά που στην Ελλάδα ένα drone πέταξε κατά κυριολεξία μέσα στις εγκαταστάσεις ενός ραδιοτηλεοπτικού σταθμού, προβάλλοντας για πρώτη φορά στο κοινό τούς νέους εντυπωσιακούς ειδησεογραφικούς χώρους της ΕΡΤ.

Το νέο control κaι graphics room, το στούντιο ειδήσεων που διαθέτει ρομποτικές κάμερες, το ολοκαίνουργιο ραδιοφωνικό στούντιο του Πρώτου Προγράμματος, και βέβαια τη νέα αίθουσα σύνταξης των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, που είναι η μεγαλύτερη που υπάρχει στη χώρα μας και ολοκληρώθηκε στη διάρκεια της πανδημίας.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.