Eurovision 2023 | Αυτή είναι η πρώτη υποψήφια για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στον φετινό διαγωνισμό

Eurovision 2023 | Οι 3 χώρες που αποσύρονται λόγω τεράστιου κόστους συμμετοχής

Λιγοστεύει η εκπροσώπηση των Βαλκανίων.

Mια Eurovision διαφορετική από τις άλλες θα ζήσουν οι Ευρωπαίοι φανς του μουσικού διαγωνισμού το 2023 που θα λάβει χώρα τον Μάιο της επόμενης χρονιάς στο Λίβερπουλ της Αγγλίας αντί της Ουκρανίας. Και αυτό γιατί για πρώτη φορά θα υπάρχουν τόσες απούσες χώρες για διαφορετικούς λόγους.

Πρώτα, δεδομένη θεωρείται η μη αναστρέψιμη τιμωρία της Ρωσίας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, με την παραδοσιακή δύναμη του διαγωνισμού να λείπει λόγω απόφασης της EBU. Από την άλλη το μεγάλο κόστος της συμμετοχής στον διαγωνισμό έχει οδηγήσει κάποιες χώρες να αποσύρουν τη συμμετοχή τους.

Η αρχή έγινε με τη Βόρεια Μακεδονία και το Μαυροβούνιο να ανακοινώνουν ότι αποσύρονται από τον διαγωνισμό με βασική αιτία το μεγάλο κόστος και σε αυτές της χώρες προστέθηκε σήμερα μία τρίτη χώρα και αυτή από τα Βαλκάνια.

Η τρίτη χώρα που για λόγους οικονομίας παίρνει απόφαση να αποσυρθεί από τη Eurovision 2023 είναι η Βουλγαρία. Εξάλλου η Ουκρανία που κέρδισε τον διαγωνισμό δεν μπορεί να τον διοργανώσει λόγω πολέμου και κόστους οπότε τη διοργάνωσε ανέλαβε το Ηνωμένο Βασίλειο με το κόστος της να υπολογίζεται κοντά στα 19 εκατομμύρια λίρες.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.